A.

Förra veckan blev ändå rätt bra ur träningssynvinkeln!

Måndag: Löptur 6km
Tisdag: VILA
Onsdag: Shape
Torsdag: Shape
Fredag: Morgonpromenad
Lördag: Gymträning
Söndag: Löptur och powerwalk


Måndag och tisdag denna vecka blir det nog ingen träning, eventuellt att jag försöker klämma in ett pass eller en springtur imorgon! Men på onsdag åker jag och Alice till Dalarna för att åka längd, då blir det åka av kan jag säga! Det ska verkligen bli skönt att åka bort ett par dagar och bara åka längd, äta god mat och ta det lugnt! Det blir en mini weekend onsdag till lördag vilket är perfekt!
Men innan vi åker iväg på onsdag ska vi skriva ett företagsekonomiprov om bokföring inte kul! Bokföring är inte min grej om man säger så det är lite väl tråkigt för min smak.
Nej nu ska jag bädda ner mig i min provisoriska säng i matsalen (farmor på besök :) ) och kolla på Take One dokumentären!!

Plugg på saturnus! Nu är det bokföring som...

img_8228 (MMS)

Plugg på saturnus! Nu är det bokföring som gäller!


Söndag

I helgen har det inte blivit så mycket träning, utan istället har jag jobbat, varit med kompisar, kollat på handboll, vilat och laddat upp mig inför nästa vecka som kommer bestå av massor utav längdåkning!

I Fredags var jag iallafall på ett superbra Bodypump pass vilket har resulterat i grym träningsvärk i armar och rygg! Lite roligt var det ju också att Peter Jihde var med på passet. ;)

Igår var vi hemma hos vår vän Linus som fyllde 18 år och kvällen var lyckad! Vi dansade och hade hur kul som helst. Nu ska jag äta hemgjord pizza som jag och mamma lagat och ikväll blir det filmkväll.


Kram kram

Helgen som gick

Igår började jag dagen med att träna med Matilda på SATS, en skön start på lördagen! På kvällen var vi på 18-årsfest hemma hos en kompis, festen var verkligen lyckad och slutade rätt sent! Innan vi drog till festen åt vi middag hemma hos en kompis, vi lagade tacos vilket var så gott! Trots att det blev en rätt sen kväll vaknade jag ut hyfsat utvilad vid halv tio. Jag fick ett ryck, ett bra sådant, så jag stack ut och sprang! Passade även på att inviga mitt nya träningsett som jag verkligen kan rekommendera, 599 kr från Adidas på Stadium! Sprang ut på Djurgården och vek sedan av ut på Gärdet där jag möttes av flera skidåkare, såg riktigt härligt ut! Trots att mitt tempo under dagens springtur inte var på topp var det iallafall bättre än ingenting, all träning är bra träning, varvade jogg med snabb gång på slutet!

Vid 12-tiden mötte jag upp Matti och Paulina för att äta brunch på Saturnus, det blev en baguette med massa gott på för min del, Matti och jag delade sen också på en bulle, de är sjukt stora där!
/Agnes

18års fest!

Igår var vi på 18års fest hemma hos vår vän Linus! Blev en helkväll med mycket skratt, musik och dans. Jag (Matilda) och Agnes var och gymmade runt lunch och körde på hårt på rodden, det känns idag! Har inte blivit någon längd tyvärr i helgen alls.. Idag brunchade vi istället eftersom det nog inte hade gått att stå på ett par skidor!

På Torsdag sticker Agnes och Alice upp till Agnes land och åker skidor, så jäkla kul! Jag kan tyvärr inte följa med för ska hänga på till Romme med skolan, det blir nedförsåkning för mig istället!


God morgon från soliga och härliga Djurgår...

img_9163 (MMS)

God morgon från soliga och härliga Djurgården!


Frukost, bästa målet på dagen!

Igår var vi hos en killkompis i skolan och runt halv 2 kom jag hem och gick och la mig. Klockan 9 ringde klockan och jäklar vad svårt det var att gå upp! Jag hade slagit vad om att jag skulle ut och springa på morgonen oavsett när jag kom hem så det var bara på med löparkläderna! Som tur var var min iPod laddad annars hade jag nog inte kunnat gett mig ut, kan inte springa utan musik..

Såg att jag fått min bokningsbekräftelse inför Tjejvasan, jag har startnummer 13735 och startar alltså 12.45, ganska sent men det har ju sina fördelar också, hoppas Alice och Agnes har samma start-tid som mig!

Rundan blev bara på 3 km men jag kom upp iaf! Köpte fabrique (bästa brödet!), juice, bär och svd på vägen hem.

Snart ska jag iväg till Sats och köra överkropp + core med Agnes sen är det bara att ladda inför kvällen, ska visa vad jag ska ha på mig sen!



Världens godaste bröd, rågsur



Väldigt dålig bild tagen med webcam haha.. älskar att äta frukost!

Fredag!

Handbollen börjar snart så slänger snabbt in ett inlägg! Idag har jag haft en träningsfri dag, duktiga alice var på bodypump och Agnes tog en morgonpromenad men jag har latat mig hela dagen och ätit kladdkaka! Ikväll är det Fredag och jag ska ha lite gäster hemma, förmodligen blir det ingen utgång eftersom jag tänkte gå upp och träna imorn innan vi alla brudar ska iväg på Linus 18års fest senare på kvällen! Ska bli så sjukt kul att festa alla vi brudar, känns som det var ett tag sen!

Till Linus har vi köpt gula änkan och choklad och jag har även hittat mig en ny klänning! Den är lite puderrosa så är kanske lite väl vårig men men..

Vet inte om det blir nån längd i helgen hoppas på det, annars Alice och Agnes kanske vi kan åka till på studiedagen på Tisdag?

Nu är det dags för match, GO SVERIGE!

Skön Torsdag

Torsdag idag och dagen har varit skön. Vaknade imorse av klockan 06.30, gud vad trött jag var! Men ska man åka tjejvasan om en månad kan man inte somna om, nej nej. Jag väckte Agnes som sov här och vi körde Shape som sagt, kul!

Idag har jag umgåtts med min fina vän Frida sedan handlade jag på Daglivs och gjorde sedan middag, kycklingsallad till mig och mamma. Imorn är det dags för Bodypump och så är det ju Fredag också! :D Imorgon ska jag ha myskväll med pappa, hoppas på sushi ;) På lördag ska alla vi brud(d)ar på födelsedagsfest det är vår kompis Linus som fyller 18. Det kommer bli awesome!

Detta hade jag i min sallad: Kyckling, risoni, röd pesto, paprika, fetaost, körsbärstomater, avocado, majs,  solroskärnor och babyspenat! Enkelt och gott.

Nu ska jag ta en kvällsdusch och sedan sova och samla krafter inför morgondagens träning!

God natt :)

Shape x2

Onsdag: Dagens sovmorgon blev utbytt till ett nationellt prov i svenska, inte det roligaste precis. Men efter provet belönade vi oss med en god lunch på Cafe Foam, det blev en grillad levain med mozzarella, tomat och tapenade - så gott!! Efter en lång skoldag var som slutade 1600 drog jag och Matilda till Sats Stureplan för att gå på Shape! Sen blev det girlsnight hemma hos Alice framför Morden i Midsommer!

Torsdag: Jag trodde det var ett skämt i morse när Alice kom in och väckte mig 0645 i morse för att bege oss mot Odenplan för ännu ett Shapepass, men väl där och speciellt efter kändes det så skönt!
Måste säga att shapepassen är otroligt bra, de tränar hela kroppen samt mycket balans. Vad jag gillar är också att dessa pass varierar sig beroende på konstruktör vilket gör att man aldrig riktigt tröttnar på programet!
/Agnes

Upp och nedgångar

En månad som jag verkligen inte tycker om är Januari. Vi börjar skolan igen efter ett långt lov och måste genast sätta igång med plugg. Hitills har vi skrivit 3(!) prov dessa veckor och nästa vecka är det företagsekonomi prov också.. vi har även en svenska bok, engelska bok och snart ett matte c prov framför oss.

Januari iår är också en så sjukt tråkig månad eftersom det är kallt men ändå dåligt med längdspår för oss utan bil som måste hålla oss till stockholm, alltså ingen längdåkning.

Man är superblek och håret trist och tråkigt och plus det har jag glömt två favoritkoftor (en på en restaurang och en på bussen) som jag inte får tillbaka, har fått ett virus vid namn Security Tool på min bärbara data samt bokningsförbud på Sats idag, fastän jag avbokad klasserna i rätt tid!

Jag ser fram emot Februari månad. Då ska jag boka en utlandsresa, njuta av all träning eftersom vi snart åker tjejvasan, och framför allt se fram emot PARIS i slutet på februari/början av Mars!!


Kallare väder!

Såg på vädret (haha vilket jag annars aldrig brukar göra, men nu vill man ju åka längd!) och såg att det ska bli lite kallare några dagar framöver, hoppas det snöar mycket så vi kan ut och åka längd! Jag åkte lite med mina kusiner i Lördags, dock var det superdåliga och isiga spår och jag hade sovit alldeles för lite, blev en rätt så sen fredagkväll! Detta var iaf mitt träningsupplägg förra veckan!

Måndag: VILA
Tisdag: Gymma med Alice på morgonen
Onsdag: Piloxing
Torsdag: Dancestep + styrketräning
Fredag: Springning på löpbandet
Lördag: Längd 1 mil
Söndag: Danceaerobics + styrketräning

Nu är jag helt slut efter danceaerobicsen idag och inte var det bättre att en 1.80 lång man stod framför mig och slog mig i ansiktet varje snurr.. danceaerobicsen på odenplan är mycket roligare och söndagar!

Ny vecka, nya tag

Och så var det måndag igen! Helgen bestod bland annat av en 18-årsfest, det var mycket roligt sen hans det även med en långpromenad, skönt!!

Dagen till ära blev det först en powerwalk med Alice, när jag sedan kom hem och hade ätit fick jag ett ryck så jag stack ut och sprang en halvtimme och kom hem lagom till TopModel!
Här kommer några låtar som jag gillar att springa till:
Kärlekens tunga - September
Universal party Feat Gramps Morgan - Big Ali
Spaceship - Uncensored Version - Alice in Videoland
Rapture - Avicss New New Generation - Nadia Ali
One (Congorock Remix) - Swedish House Mafia






22/1

Hej Lördag idag!

Igår var jag på Bodypump på morgonen med SATS bästa instruktör TinTin! Även fast jag var supertrött fick hon mig att ge allt, det gillar vi!!

Fredagen flöt på och på kvällen var vi några tjejer hemma hos mig, vi pratde, spelade musik och hade kul. Idag vilade jag från träningen men en shoppingrunda på stan fick det bli. Mamma och jag lunchade på Blueberry, så gott och nyttigt! Bra kombination. Mina tre favoriter där är:

1. Blueberry lifestyle
2. Goji Delicious
3. Eat your greens (den är helt grön och ser sådär läskigt nyttig ut...)

Det som är bra med deras smoothies är att de är väldigt mättande och passar perfekt innan/efter träning.

Ikväll blir det utgång men inte alltför sent för imorn är det längdåkning som gäller! :D

Kram Alice



M - Sömn behövs ibland!

Dancestep igår, vilken sjukt rolig klass! Jag och vännen Lisa kom i tid men fick först inte plats.. som tur var fick vi smita in ändå, nackdelen var bara att vi fick de sämsta platserna bakom stolpen. Alla var som galna när dörrarna öppnades och man skulle ta en step-up bräda!

Dancestep är som danceaerobics men man använder en step bräda också. De flesta hade redan gjort koergrafin så jag och Lisa var lite efter men vi satte nästan hela dansen! Nästa gång sitter den nog!

Imorse skulle jag egentligen på bodypump hos TinTin som man blir så sjukt peppad av! Men försov mig och vaknade nu, inte så bra att jag inte hann avboka passet.. Alice och Agnes hoppas ni lägger på lite extra vikter åt mig!



Den gamla loggan var snyggare!

Shape it

Hej vänner

Idag blev det morgonträning med Agnes och vår vän Frida klockan 07.30. Vi körde ett "shape" pass på sats som fokuserar på styrka och balans. Jag tyckte det var jätteroligt och kommer definitift att gå på det regelbundet framöver! Vi gjorde mycket ben och ryggövningar som känns bra att lägga energi på nu innan tjejvasan.

Här kommer två bra övningar vi gjorde på passet som man lätt kan göra på gymmet eller hemma om man har tillgång till hantlar.

 

Den första övningen är bra om man vill ha bra hållning och en vältränad rygg och den andra är om man vill träna armar, biceps.

Efter skolan gick jag och Agnes en långpromenad till Söder där vi kollade på träningskläder och fikade på Pause café på södermannagatan, mys!

Har haft en härlig kväll hemma också utan plugg, med thaimat och handboll, skönt med vinst mot Polen!! Nu väntar sängen och imorn blir det bodypump till frukost, haha.

Alice


Zzz...

Snart måste jag springa till bussen, skulle egentligen ut och springa imorse så hade lagt fram alla springkläder med så kom pappa med frukost på sängen och då var jag fast i sängen 1 timme istället.. Som tur är har jag plats på Dancestep på sats senare idag! Har hört att det är sjukt svårt så berättar sen hur det var!

Alice och Agnes + Frida var i morse på shape! Shape har nog blivit mitt favoritpass, speciellt de på Torsdagar 17.30, tyvärr kan jag inte gå idag för det krockar med dancestep men nästa vecka kör jag! Hoppas ni är på tjejer!


Piloxing!

Efter en princesstårtbit när vårt gymnasium Östra Real firade 100 år kände jag att det var dags för gymmet! Gick hem och hämtade sats-kortet och gav mig av till Odenplan, så glömsk som jag blivit på sistonde (har glömt 1 kofta på bussen och en på restaurang ciao ciao) kom jag på att jag glömt mina joggingskor när jag var framme.. som tur fick jag plats på piloxing i 55min då man inte behöver ha skor! Världens härligaste peppande tjej som hade passet, rekommenderas! Piloxing 18.00 på Odenplan.

Tänkte tipsa om en liten sak  till er som jag som inte har iphone (dags att skaffa! Pik till mina föräldrar!) som heter jogg.se! Där kan man mäta sina rundor, spara dem och även kolla andras!



En runda jag sprang en dag i vintras!

Dags att anmäla sig!

Fick lite smått panik nyss när jag gick in på tjejklassikerbloggen på Aftonbladet då jag läste att tjejvättern var fullbokad!! Men kunde sen pusta ut när jag gick in på dess hemsida och såg att det fortfarande går att anmäla sig - vilken lättnad. Det första som jag ska göra nu iallafall är att anmäla mig till tjejvättern, det skulle ju vara så hemskt att inse att man inte kommer kunna genomföra klassikern nu när man väl ställt in sig på det!
Imorgon 0730 blir det Shape på Odenplan, skönt att träna innan skolan så har man hela dagen på sig efter. Då blir det en promenad till Söder för att kolla på träningsskor!
Hittade en rolig skyllt igår till ett café vid Djurgårdsbron
Hittade en lite rolig skyllt till ett café vid Djurgårdsbron igår, en helt vanlig frukost...eller inte...
/Agnes

wednesday

Hello,
Idag har varit en mycket bra dag!

Började med en klassisk frukost, á la två knäckebröd med keso och en skål yoghurt. Sedan bar det av till skolan, vi var på naturhistoriska museet och gick tipsrunda. När vi kom tillbaka till Östra Real var det firande på gång. Idag fyller vår skola 100 år och detta firades med tårta, orkester och fyrverkerier!

Dagens träning blev p.ga träningsvärk en lång powerwalk på djurgården och blockhusudden med Agnes. Härligt att vara ute speciellt när solen är framme.

Nu sitter jag hemma, ikväll blir det texas longhorn till middag, nice!


kramar Alice


Årets första springtur!!

Ja då var det tisdag, vilket betyder att det imorgon är måndag och snart fredag :D  Idag begav jag mig ut på årets första springtur, har inte sprungit sen november så det var verkligen på tiden!! Det blev dock inte en så lång eller snabb springtur, (ca 35 min) men helt perfekt som en start!! Mitt mål är att få det som en rutin att springa 3 gånger i veckan minst. Det var runt augusti som jag verkligen tog tag i springande, innan dess har jag verkligen hatat det och aldrig orkat springa med än 15 minuter då jag dels tyckte det var jobbigt men framför allt tråkigt! Men i augusti månad hände något och helt plötsligt älskar jag att springa, eller det är iallafall vad jag intalar mig funkar!! Efter springturen mötte jag upp en kompis och tog en PW (powerwalk), totalt blev det cirka 12 km, härligt!

Tänkte tipsa om en app till iPhone som jag verkligen gillar och som gör bland annat springandet lite roligare!! Appen heter RunKeeper och mäter via GPS ut vart du springer och markerar ut det på en karta, sen beräknar den kalorier, tid, medelhastighet och distans! Nu kanske man inte kan lita på dessa värden till 100% men den gör i allafall att springningen känns roligare mentalt!

Nu är det dags att sova för min del, imorgon blir det antingen en till springtur eller en sväng till gymmet, den som lever får se!
/Agnes

tisdag-träning

Imorse bar det av till gymmet efter frukost (2 st knäckebröd med keso och en skål lättyoghurt). Matilda och jag sprang 30 min på bandet med ganska hög fart och med backe. Sedan körde vi rygg, armar, bål, ben och rumpa på maskinerna. Det hela avslutades med en rusch till bussen då vi kutade så snabbt att det flög äpplen omkring oss på Odenplan, var ni där såg ni oss...gick inte att missa. Men vi hann med bussen :D Härligt! Ikväll har jag stått på Öppet hus för skolan och pratat med massa nyfikna 95:or och deras föräldrar. Skulle varit kvar till nio men var ju tvungen att hinna hem till handbollen(!!), har sett de flesta matcherna men idag gick det inte för Sverige som förlorade med 4 mål mot Argentina. Hoppas på bättre spel mot Polen! / Alice

 




Grötfrukost!

Efter en god skål med gröt sticker jag (matilda) iväg och möter Alice på Odenplan för ett kondition/styrkepass! Duktiga Agnes har varit i skolan sen 8a men både jag och Alice börjar 11.15, sovmorgon + gymmet!

Det här är våran favorit tagg-låt, inför fest men också på löpbandet!


Måndag

Efter skolan idag åt jag först mellanmål, Finncrisp med keso och citronpepper - mycket gott!! Sen tog jag också en powernap framför tv:n. Sedan bar det av mot gymmet, skulle egentligen ha gott på något pass idag men orkade inte vänta.
Dagens gympass:
Uppvärming: Powerwalk i brant backe varvat med spring 20 min
Styrketräning maskiner: B la. rygg, axlar, bröst, insida och utsida lår
Övrig styrketräning:
  • Situps (allt detta gånger 3 = 300 situps): 25 vanliga, 25 snea (åt båda hållen), 25 med bena i luften
  • Armhävninger 20*3
  • Sitta i 90° - 1 min*
Stretch: 10 min
Nu står jag i valet och kvalet om jag ska ta en promenad eller se på film...hm kanske kan bli både och? :)

Regn

Regn = Ingen längd.. Lite synd eftersom vi precis börjat komma igång med längdskidåkning + tänkt åka tjejskidan! Hoppas det blir lite kallar och snö tills helgen iaf!

Idag var Alice riktigt duktig och var på Bodypump 06.30, hur hon orkade det undrar jag också! Jag (Matilda) har bara vilat idag, var riktigt trött efter helgen så får köra igång imorn då jag och Alice tänkte gymma på morgonen!
Vi tänkte även alla tre boka ett piloxing pass på onsdag så hoppas det går ett då!



Hoppas det blir snö tills dess!

Maskerad!!

Kvällen började med att vi tänkte se på en film, men när vi sedan fick reda på att vi var bjudna på maskerad blev det annat att tänka på, så vi satte på musik och började brainstorma, vad kan man egentligen klä ut sig till, speciellt när man har si sådär en timme på sig att bestämma samt klä på sig!? Det slutade i alla fall med att vi åkte hemifrån mig som en rockare, en prinsessa och en sinner!
Kvällen var spontan men lyckad!! Vi åkte alla sedan hem till mig för att avsluta kvällen med att se på filmen, men vi hann inte se så mycket innan alla somna, efter en lång dag bestående av både skidåkning, julgransplundring, promenad runt djurgården och maskerad!
Imorgon är det måndag vilket betyder att det är en ny vecka! Tänkte börja veckan med antingen ett shape eller piloxing-pass!!
Det blev en promenad runt Djurgården för mig eftersom jag inte kunde följa med de andra ut i längdspåren i lördags.
/Agnes

Söndag

Hallå alla glada!
Denna helgen har bara svept förbi alldeles för fort enligt mig! Tur att man tog vara på tiden och fick mycket gjort :) I Fredags var vi på en fest i bromma hos några kompisar, det var kul och då blir det också sent.

Trots få timmars sömn fanns det inget som stoppade oss från att äta en god frukost och sedan ge oss ut i längdspåret. Jag (Alice) och Matilda åkte 1 mil, i ett spår med mycket backar. Det var härligt och solen sken på oss. Vi har kommit fram till att alla i längdspåret är väldigt trevliga och hjälpsamma, och tur är väl det när man tappar bort sig och är utan mobiltelefon...!

Här kommer 2 bilder från helgen, den ena tagen sent fredag kväll, den andra är tagen i bilen påväg hem från Ursvik där vi åkte skidor.



Ikväll blir det myskväll och vi kommer sitta bänkade framför tv:n och solsidan, vad vi har saknat dig Ove! Perfekt uppladdning inför en tuff träningsvecka.

Stay tuned / Alice

UR SPÅR

Då var det lördag vilket är detsamma som utgång! Nu sitter vi hemma hos mig (Agnes) och gör oss i ording!!
Vi säger bara UR SPÅR!

Längdskidorna på

Efter en ganska sen utekväll startar vi denna dag med gröt, ett stort glas vatten och ger oss ut i spåren! Agnes kunde tyvärr inte idag men jag och Alice tänkte köra på. Hitills har vi bara åkt 1(!) gång tillsammans då vi körde 7 km och det känns som om vi behöver öva lite till innnan tjejvasan i slutet på februari. Att vi ska genomföra den känna så sjukt kul! Efter Tjejvasan har vi tre tjejer plus två av våra andra kompisar bokat en resa till Paris som belöning, en mycket bra start på detta år!

I veckan har jag alltså inte kört nån längd alls.. körde på på ,SATS istället!

Måndag: 5 km promenad runt djurgården + Shapepass 55 min och crosstraining 20 min
Tisdag: Cycling 45 min
Onsdag: 5 km på löpbandet + styreträning på maskinerna
Torsdag: Shape 16.30 med en sjukt bra instruktör!
Fredag: Långpromenad med Agnes vid djurgården
Lördag: Längd med Alice!



Jag är laddad! Snart kommer jag och pappsen och hämtar upp dig Alice!


Vi kallar det - KLASSISKT!

Vi är tre tjejer som går andra året i gymnasiet på Östra Reals Gymnasium i Stockholm. Fram tills nu har vår tid på gymnasiet varvats med festande på helgerna med plugg, nu har dock en tredje komponent blandats in i vår vardag; nämligen att klara en tjejklassiker under 2011!

Följ med oss på vår resa i både framgång och motgång där målet är att klara denna tjejklassiker som består av följande delar:
Tjejvasan 3 mil, 26 februari
Tjejvättern 10 mil, 11 juni
Vansbro tjejsim 1 km, 9 juli
Lidingö tjejlopp 10 km, 25 september
Med denna blogg vill vi visa att det går om man vill, vi har inga direkta fysiska förutsättningar för att klara det här, men vi har något som är värt mycket med - viljan!!
Puss och kram
Alice, Agnes och Matilda

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0