Pepp

Morgonen började inte så jättebra då en liten talgoxe bestämde sig för att flyga in genom balkongen i vår lägenhet precis när jag ska ta bussen till skolan. Fick inte ut pippin på mer än 20 minuter och eftersom jag var ensam hemma var jag livrädd! Tillslut flög den ut men jag hade missat bussen för länge sen = försenad till skolan.
Dagen fortsatte med halvbra volleybollpass på vår friskvårdsdag för att sedan fortsätta med en lååång runda på stan för att hitta den perfekta födelsedagspresenten! Tillslut fann jag, Paulina och Cecilia det vi behövde tills imorn då vår kära vän fyller år men det gjorde så att jag missade boxningen med Alice som jag sett fram emot..
När jag kom hem spökade både magont och huvudvärk på det också!

MEN

Sen kom vändningen när jag efter middagen bestämde mig för att ta min vanliga runda på 5,5 km! Först var det självklart jobbigt men nu har jag ingen huvudvärk och humöret är på topp! Sjukt hur bra det känns efter man har tränat. Såg på en av mina favoritbloggar ptfia.se att hon gör upp en träningsdagbok, tror jag ska göra mig en sådan varje gång jag tränat som påminnelse de gånger jag känner mig seg att om man bara tar en liten springrunda så blir man (oftast) piggare!




klassiskabrudar

Idag hände något ovanligt...alla klassiskabrudar tränade tillsammans!!

Matildas och mitt älskade Bodycombat pass blev idag ännu lite bättre när vi fick med oss Agnes på passet! Hon har gått på bodycombat flera gånger innan men aldrig med den instruktören, han är överlägset bäst och lyckas alltid göra så att man tar i för kung och fosterland!

Passet var lika kul som alltid men styrkan på slutet är så sjukt jobbig! Efter passet körde vi roddmaskin 2000 meter och sedan promenerade jag hem till min kompis Elin där det bjöds på middag :)
Elin hade gjort supergod lax med pesto och pinjenötter och en sallad med massa goda grejjer i, I LIKE.

Nu är det dags att sova och imorgon har vi idrottsdag i skolan, ska spela Voleyboll :)

Kramar Alice


Ny favorit app!!

Jag är så glad att jag har hittat denna nya träningsapp som heter Nike Training och innehåller en mängd olika träninsprogram i form av intervallträning. Till varje pass finns det instruktioner i form av en kort film samt en klocka tickar ner och säger till när det är dags att byta övning - och allt i ett svep!
Körde ett 30-minuterspass och kan verkligen rekommendera det! Blev helt genomsvettig - härligt! Sen stack jag ut och sprang 30 min, ca 5km.
/Agnes

Hemma från New York

Jag är nu hemma igen efter en otroligt härlig vecka i New York bestående av god mat, shopping etc. Men jag får inte glömma att jag också har tränat en hel del! Är väldigt nöjd med det! Pappa och jag körde totalt 5 träningspass utav 6 nätter i NY. Så här har alltså min träningsvecka sätt ut:
Måndag: VILA - flyg till NY
Tisdag: Springtur 1h
Onsdag: Springtur 40 min + styrka överkropp
Torsdag: VILA
Fredag: Springtur 1h
Lördag: "Intervallträning" cykel och löpband med hög fart + styrka mage
Söndag: Springtur 40 min
Totalt sprang vi säkert drygt 3 mil vilket jag är mer än nöjd med! Men nu gäller det att fortsätta med detta för nu är det inte lång tid till att det är dags att cykla 10 mil!
Här springer vi över till Brooklyn via Brooklyn Bridge!
Standardfrukosten för mig i New York - organisk gröt med färska bär!
Dödligt god dessert som man åt med slickepott, chokladmousse - The Standard Grill
Men nu är den resan tyvärr över och det är en ny vecka. Avslutade kvällen med en kort spontanspringtur vid 11-tiden, skönt! Hade inte räknat med att träna på något sätt idag så det var ett plus i kanten!
Hoppas att veckan förblir densamma! Imorgon blir det ialf träning med Alice :)
/Agnes

Nässlor

Hej hopp från Sveriges södra del!

Imorse vaknade jag av att pappa väckte mig med springkläderna på, alltså var det bara att stiga upp och ge sig ut i springspåret!

Det blev en runda på 4 kilometer och ganksa mycket backar innan frukost. Sedan gjorde jag armhävningar, sit-ups och plankan i gräset! Alla sätt är bra...

Under dagen åkte vi till "vattenfallet" där vi plockade nässlor. Varje påsk gör vi nässelsoppa, det låter konstigt men smakar gott och det är supernyttigt också :)

Annars har vi solat och varit ute och cyklat, spelat fotboll och bara tagit det lugnt.




Pump it up

Precis hemkommen från BodyPump passet som TinTin har på Odenplan! Har inte kört det på ett bra tag men nu var det ny koergrafi som var sjukt rolig! Tror jag ska börja med de här passet igen på fredagar, om jag orkar ta mig upp, imorse var det ganska så jobbigt att släpa sig till gymmet men alltid lika skönt när man väl gjort det!

Om ni bor i Stockholm, gå på TinTins pass någongång, hon peppar verkligen en så man orkar genom hela!



Igår och iförrgår blev det ingen träning, istället jobbade jag och var med mina fina vänner Paulina och Terese!



// Matilda

Skåne

Idag har det varit ännu en solig dag! Inte lika varmt som igår men ändå så skönt. Det blev ett eftermiddagspass för mig idag, bodycombat, bästa på hela veckan! Det har verkligen blivit mitt & Matildas favoritpass och vi går och längtar efter det hela veckorna, som lördagsgodis fast på en onsdag ;)

Idag körde jag rodd innan passet och det var sjukt hur trött jag var i armarna påvägen hem, självklart tog jag cykeln dit och hem :D

På kvällen bjöd jag min fina kompis Elin på middag, det är våran grej varje onsdag, idag blev det en räksallad med broccoli till. I min sallad hade jag: Quinoa, avocado, räkor, kokt ägg, paprika, körsbärstomater ;), gurka, soltorkade tomater, grillad halloumi, bladspenat, citron, kryddor och massa kärlek!

Imorgon åker jag till Skåne för att fira påsk med familjen, där blir det promenader och någon löptur i skogen varvat med supergod mat!

Glad påsk allesamman! Kram Alice




Min lillasyster som påskkärring 2009 :D


Cykeln?

Hoppas inte detta fina väder tar slut, så himla skönt att man kan gå ute utan att frysa! Imorn ska jag och Alice köra bodycombat vilket ska bli hur kul som helst, mitt favoritpass!

Detta blev förra veckans träning:

Måndag: VILA
Tisdag: Danceaerobics + rodd och styrka
Onsdag: Bodycombat + 2000 m rodd
Torsdag: Boxning med Alice
Fredag: Powerwalk med Agnes
Lördag: VILA
Söndag: 4 km löpning

Vart är min cykling egentligen? Måste börja få in de passen! Kanske någon gång i veckan?

Måndag: 5 km + powerwalk - check
Tisdag: Danceaerobics + 2000 m rodd - check¨
Onsdag: Bodycombat
Torsdag: Yoga/ Bodypump
Fredag: Spinning 55 min
Lördag: VILA
Söndag: ?

Får se om jag lyckas pricka av allting!

Föresten måste jag tipsa er om filmen som jag och Alice såg igår, Water for elephants! Riktigt bra film med snygga Robert Pattinson.


Premiär!

Hallåj!

Idag vaknade jag klockan nio av solen och hade ett strålande humör tack vare det efterlängtade påsklovet!
Bestämde mig där och då för att sticka ut på en springtur innan frukost. Det blev en runda på lite mer än 5km, sedan sprang jag lite intervaller i trappor runt omkring där jag bor. Avslutade med lite styrka hemma i hallen ;)

Som belöning satte jag mig och solade på balkongen innan jag mötte upp pappa för en lunch på ett supernice salladsställe här på kungsholmen. Det blev en "Stockholm" för min del, namnet på salladen jag tog. Den var fylld med räkor, avocado, champinjoner, räkor, oliver och massa annat. :)

Efter lunchen hade jag fått ny energi och jag drog iväg på en cykeltur i det fina vädret, jag cyklade lite överallt, kunsgholmen, söder, skeppsbron, strandvägen och djurgården totalt blev det 2 mil :) Kändes skönt och nu när premiären för cykeln är avklarad ska jag se till att få in en ny vana, att ta cykeln dit jag ska!
Det bästa med att cykla är att det är så roligt! Och att det går snabbt.

Fräääääääääsch sallad

Kram Alice


Sommar

Idag har det varit kanonväder!! Jag har solat på balkongen och vid lunch kom Paulina och Matilda förbi och vi gjorde tonfisksallad till lunch! Sedan gick vi ner till kungsträdgården och åt yoghurtglass och det kändes verkligen som en sommardag!

Jag har varit på promenad med Matilda och nu vankas det sallad med kalkon till middag. Ikväll blir det en till promenad eller en springtur!


En sallad jag gjorde i lördags, och jag och Matilda på promenad!


Nu sitter jag på Arlanda och ska snart boa...

img_8198 (MMS)

Nu sitter jag på Arlanda och ska snart boarda, sen lyfter planet mot New York!! Träningskläderna är nedpackade! Föregående veckas träning blev följande: Mån: Basket + cykling Tis: Basket Ons:Baskey Tors: Springtur 3km + Powerwalk Fredag: Springtur och pw + utomhusstyrketräning  Lör & sön: Vila  Nej nu är det daga att röra sig mot gaten! Ha en bra påsk allesammans! :) /Agnes


Ut i löparspåren!

Efter lunch åkte jag, Agnes och pappa ut till Hustegaholm på Lidingö för att fota lite och fixa ordning lite saker som jag inte kan berätta om riktigt än! Efter det släppte vi av Agnes och tog en laxmacka och en latte på en uteservering vid gärdet, känna nästan som sommar i det här vädret!

Pappa skulle åka till vårt förråd och hämta lite saker så jag stack ut på en springrunda! Först tänkte jag att det skulle gå superdåligt eftersom jag tappat bort min iPod och verkligen inte kan springa utan den men känns som jag börjar få lite mer löparvana nu så det gick hur bra som helst! Hittade en 4km slinga i "skogen" eller rättare sagt vid östermalms ip som går nästan vid mitt hus så nu har jag en ny favvostig att springa på! Hatar att springa på valhallavägen för där möter man så mycket folk men nu när jag sprang mötte jag bara några få.

Så ut i löparspåren nu när det är så fint väder!



Sprang hela vägen förutom innan bror när jag tog den här bilden! 4 km terräng - check


Slappdagen

Vilket väder! Jag och Alice vaknade ganska tidigt imorse så redan innan lunch var jag, min syster ebba och pappa påväg till landet! Vi köpte med oss varsin sushi med avocado, rullar och lax och sedan till mellis blev det världens godaste våfflor i solen, en riktigt härlig dag!

Jag och Ebba har suttit i hammocken hela dagen och slappat i solen innan vi åkte hem och lagade middag. Nu blir det film, Himlen är oskyldigt blå står på schemat!



Waffles!



Middagen som jag och Ebba gjorde blev quinoa med pestokyckling, haloumi och sallad! Supergott

Boxning

Efter min energirika smoothie mötte jag upp Matilda för lite kvällsträning! Idag körde vi på ett boxningspass :) Det var kul men det kändes att jag hade träningsvärk från roddmaskinen i onsdags.

Efter passet åkte jag till Daglivs och handlade massor av saker!
Sedan gjorde jag och mamma middag, en god sallad med paprika, gurka, tomat, avocado, risoni, pesto och varmrökt lax. Det blev jättegott och kändes lite vårigt som passar nu när det är så fint väder ute. :)

Till efterrätt åt vi ananas som är en av mina favoritfrukter - det får mig att tänka på Thailand, jag åt det varje dag när vi var där.

Nu ska jag sova och imorgon blir det nog en vilodag för min del, eller?




Min goda sallad! Kram kram Alitché


Premiärlunch på balkongen

img_9471 (MMS)

Ingen basket idag vilket känns skönt då jag äntligen kan spendera kvällen hemma och bara ta det lugnt! Som Alice precis skrev så avnjöt vi vår lunchrast på min balkong! Kan lugnt säga att det var den bästa lunchen på länge, så himla härligt att kunna sitta ute och njuta i solen! På bilden ser ni mitt nya favoritmellanmål, nämligen naturell yoghurt (bra då det inte innehåller något onödigt socker vilket smaksatta yoghurtar gör), hallon, hemmagjord musli och såklart kanel. Nu ska jag hoppa upp på cykeln för att åka och hyra film! Ha det så bra så länge!!


I <3 SMOOTHIES

Hej på er!

Idag hade jag en superstart på dagen! Jag tog nämligen en härlig frukost på café Mocco innan skolan tillsammans med Paula, min bonusmamma/bonusstorasyster/kompis. Hon har precis kommit hem från NY så det var kul att snacka lite, även fast jag va tvungen att rusa till skolan sen. På mocco tog jag en frukostmeny: En latte, macka, färskpressad juice och yoghurt!

I skolan hade vi idrott och jag och Agnes valde att sticka ut och springa i det soliga vädret. Det blev en runda på cirka 3 km och det var ganska tungt i uppförsbacken med tanke på träningsvärken från igår! Skönt var det verkligen och det känns som att formen håller på att komma tillbaka.

Efter springturen gick vi hem till Agnes och solade på hennes balkong, det blev supervarmt och vi satt i bara linne! Några fräknar syns nu på en aning rosiga kinder, men det är ju gulligt... :)

Nu är jag hemma och ska börja plugga, för att få energi och ladda up inför kvällen gjorde jag en supersmoothie och två knäckebröd med stekt ägg. I min smoothie hade jag:
  • En banan
  • En kiwi
  • Hallon och Björnbär - frysta
  • Lite apelsinjuice
  • Yoghurt, mild naturell lätt.
Det blev såå gott! Jag älskar smoothies och speciellt på våren, tänkte börja med Alice smoothie tips, när jag lyckas med en ny variant kan jag ju dela med mig av mina framgångar här på bloggen ;)


Kram Alice (visst blev den fiiin)


vän med en hemmafru

Hej hopp!

Dagens träning bestod av tidigare nämnt bodycombat och rodd 2000 meter med Matilda på gymmet! Det var inte vår favorit instruktör :( men av någon anledning hamnade jag jämte honom på bussen imorse! Jag hälsade inte...!

Efter träningen när jag var nyduschad och klar kände jag att jag var hungrig! Perfekt eftersom jag var bjuden hem till Elin på onsdagsmiddag och mys! Så kul att hitta på något i veckorna och jag blev superglad när jag möttes av en glad Elin och dukat bord! Hahah!

Hos Elin bjöds det på fisksoppa á la Smögen (??) och dansktrågbröd med olika pålägg, suuupergott, jag älskar fisk! Hehe har ett smeknamn - firrefish - det kommer däremot av att jag älskar att bada. :)

Efter middagen gick vi en sväng runt kvarteret och sedan värmde vi oss med några koppar te och kollade på halv 8 hos mig. Tack Elin för en mysig kväll!

När jag kom hem hade pappa köpt ett nytt te till mig, Alice the tea lover, så ännu ett plus! Det ska jag prova imorgon :) Blåbärslycka heter det, om jag dricker en kopp till frukost kanske jag blir lycklig hela dagen?



Alitché


Bodycombaten avklarad!

En låång dag i skolan sen springa till tunnelbanan för att hinna till SATS odenplan innan 16:30. Hann gjorde jag iaf så mötte upp Alice och gick in för att köra vårt vanliga bodycombat pass! Dock var det inte den instruktör som brukar hålla det men det funkade ändå! Efterråt satte vi oss på rodden i 2000 meter innan det var dags att börja bege sig hemmåt.

Nu borde jag egentligen skriva min livscykelanalys som ska vara inlämmnad ikväll eller skriva på mitt tal, men väntar på middagen så kan inte koncentrera mig när jag är så här hungrig! För ta tag i det efter middagen, ska bli så skönt med ett påsklov snart och en pluggfri vecka - det behövs!

/ Matilda



Snart MÅSTE jag börja sätta mig på cykeln! Ska följa Agnes exempel och få in det på vardagarna. Vättern here we come!

Springtur

Hej allesammans!

Idag har det varit en härlig dag med fint väder :)

jag började dagen med en god frukost! Det blev en skål vaniljyoghurt, varma hallon, pumpakärnor och linförn. Till det drack jag en stor kopp te och åt en grov macka med kalkon.

Nu till våren har jag tänkt att jag ska börja gå mer, istället för att ta bussen kan jag lika gärna gå! Så imorse lämnade jag busskortet hemma och gick en omväg till skolan på en timme. Var i skolan en kort stund och sedan promenerade jag hem. Så skönt att slippa trängas med alla på bussen!

Efter skolan stack jag ut på en springtur, det blev en runda på 6 km, på slutet körde jag intervallträning i en lång trappa utanför mitt hus. Jag sprang uppför den i maxfart och joggade ner, så höll jag på några gånger. Det var väldigt jobbigt men sjukt roligt! Det frigörs så mycket känslor när man springer allt vad man har!
Efter springningen passade jag på att köra lite styrka också, gjorde situps, armhävningar på tå och knä och avslutade med rygglyft och plankan. Sedan var jag helt slut!

Ikväll har jag jobbat på Ica till nio, blev upphämtad av min kompis Myra efteråt och vi gick en kvällspromenad :) mysigt.

Imorgon är det onsdag och då blir det bodycombat :) längtar, längtar!



Kram Alice


Fördel blir till nackdel

En bra egenskap som jag har är att jag är rätt spontan dock kan detta leda till i vissa fall att det blir till en nackdel...
Idag var det dags för min första cykeltur, nämligen till och från basketträningen. Allt börjar bra...i tre minuter tills att jag får den briljanta idén att ta en genväg genom Starrängsringen istället för att cykla förbi Stadion. Detta slutar med att jag cyklar vilse men kommer tillslut ut på rätt väg igen efter att ha fått cykla upp för en geggig stig. Sen fortsätter min resa hyfsat okej, dock är inte motvinden så skön men jag lyckas ta mig till hallen med en lagom härlig färg i ansiktet - uppvärmningen avklarad!
Träningen går snabbt så det dröjer inte länge innan jag ska sätta mig på sadeln igen och bege mig hemåt! Känner fortfarande att det går så trögt och tungt men cyklar på i motvinden och kommer tillslut till Ropsten där jag får ännu en "bra" idé - jag cyklar längs värtahamnen istället för Lidingövägen och sen Värtavägen. Smart där Agnes! Inser sen att denna "genväg" är dubbelt så lång som den andra vägen, men mer motion för mig vilket nog behövs med tanke på hur tungt det kändes att cykla. Men kommer tillslut hem och inser då att det är för lite luft i däcket, därav en av förklaringarna (förutom min ovana) till att det gick så tungt och segt! Så nu ska minsann pumpen fram vilket nog kommer leda till en lite skönare cykeltur nästa gång! :)
Nu är det dags för mig att sova och att sen imorgon vakna upp med ett par stela ben och en öm bak - men det är bara att ge sig upp på cykeln igen - 10 mil ska vi klara av trots allt och då kan man inte ligga på latsidan :D
/Agnes
(Går fortfarande inte att ladda upp bild...)

Alice

Hej,

I helgen har jag varit i småland med mina kusiner, mormor & morfar och alla andra ;)
Vi firade min kusin Noah som fyllt tio år och vi åkte alla till Bodaborg där vi körde massor av aktiviteter i olika rum. Lite som fångarna på fortet fast lite mindre allvarligt, det var roligt och kul att träffa alla då vi inte ses så ofta.

Jag har haft en period då jag känt mig trött hela tiden och haft väldigt mycket i skolan och runt omkring, därför har träningen blivit lidande och jag har tränat ungefär 2 gånger i veckan på sista tiden.

Nu efter helgen och i takt med allt fler soltimmar känner jag mig mycket piggare! Jag orkar mer och jag har fått tillbaka träningslusten. Det känns helt underbart!

Idag var jag på gymmet med Ullis efter skolan. Vi körde uppvärmning och kondition i cirka 30 minuter, sedan styrka och stretch. Helt lagom en måndag efter att man gått i skolan från 08.00-16.00

Till middag åt jag en god sallad med kyckling. Vanliga kycklingfiléer som vi marinerade i citron och örter, supergott!



Imorse var vi klassiskabrudar på besök på en ekologiskbondgård med vår skola, inte varje dag!


Nu ska cykeln fram!!

Fick nyss en lysande idé - nämligen att börja cykla till basketen, det är cirka 7km dit vilket betyder att det totalt blir 1,4 mil vilket blir 5,6 mil per vecka = kanon! Gäller ju att få in vanan att sitta på en sadel, fem timmar det är mycket! Men inte bara det, det går mycket fortare att ta sig till och från träning samt det är gratis motion! Tummen upp för det!
Så nu kommer min träningsvecka:
Måndag: Basket - check
Tisdag: Basket + cykling
Onsdag: Basket + cykling
Torsdag: VILA
Fredag: Basket + cykling
Lördag: VILA
Söndag: Spinning eller Body Compact
Nu kör vi!!
Funkar tyvärr inte att ladda upp bild så får återkomma men en karta över min cykling till träningen ;)

vår!!

En skön dag med plugg och sol!



Pappa tog med världens godaste mackor gjorda på fabriquebröd, bästa bageriet!

Landet

Helgen har bestått av promenader, träning, häng med tjejerna och nu idag måste jag börja plugga inför vårt företagsekonomiprov, ska åka ut till landet med pappa och plugga där, skönt när det är bra väder!

Brukar inte gå till gymmet på lördagar men gick dit igår och sprang, körde rodd och styrka vilket känns superskönt idag för nu kan jag bara vila och ta det lugnt! Skulle gå på danceaerobicsen men min vän lisa har uppvisning med skolan så nu blir det pluggdag och te på landet som gäller!

Det här blev veckans träning, måste verkligen få in spinningen:

Måndag: Dans 90min
Tisdag: VILA
Onsdag: Bodycombat + rodd 2000 meter
Torsdag: Promenad med Agnes + 3 km springning
Fredag: Powerwalk + dans
Lördag: Löpning + rodd och styrka
Söndag: VILA

Favoritpasset är helt klart bodycombaten 16.30 på odenplan, var heeelt slut efter det i onsdags!

/ Matilda



SATS

Blev en sväng till SATS idag med min storasyster Hanna. Har inte varit där på ett bra tag så det var skönt att komma dit. Körde först rodd sen blev de styrka, snabb gång i uppförsbacke på rullbandet följt av styrka igen. Nu blir det plugg sen blir det kanske en promenad och ikväll blir det förhoppningsvis utgång med tjejerna!! :)
Kan samtidigt meddela att det bara är nio veckor kvar till tjejvättern! Så nu gäller det att sätta igång med cyklandet så att vi klarar de 10 milen!


SOS

I veckan har det inte blivit så mycket träning har nämligen haft besök här hemma. Men igår tog jag igen mig lite då det både blev en powerwalk med Matilda runt Djurgården samt en springtur på 6km efter middagen - riktigt skönt!
Idag blir det basket framåt kvällen ska bli lite spännande då det är första gången som jag tränar under de nya tuffare förutsättningarna. Förrut körde vi träning i 75 minuter men nu har det övergått till 105 minuter däribland fys, kommer bli jobbigare men desto bättre träning!
I morse åt jag en jättegod frukost bestående av:
  • Knäckemacka med skinka, sallad och paprika
  • Naturell yoghurt med kanel, hemmagjord musli och färska jordgubbar
  • The (Grönt Goji Havtorn, kan verkligen rekommendera det!)
En annan sak som jag kan tipsa om gällande efterrätt är frukt med vaniljkesella och såklart kanel ;)
Sist bjuder jag på en bild på mig och Alice ifrån min storasysters studentskiva, tema vatten så vi dränkte oss med kastanjefärg och klädde ut oss till badvakter!
/Agnes

Cykla!

Vi tjejer har varit eller rättare sagt jag har varit lite dålig på att boka in mig och gå på spinning pass vilket det måste bli en ändring på!

Agnes och Alice jag tycker vi ska boka in oss på ett cyclingpass nu snarast så vi drar igång nu tillsammans! Spinning är inte min favoritklass men tillsammans blir det alltid roligare!

Torsdag 17:00
Lördag 16:00
Söndag 16:00

Vilken tror ni blir bäst?

/ Matilda

RSS 2.0