Meet my friends.. Ben and Jerry!

Idag har jag varit hemma sängliggande och haft tråkigt så räddningen har varit The Social Network (GRYM film) och mina kära favoriter som ständigt är på besök när jag är sjuk Ben and Jerry! Älskar den glassen, half baked är helt klart den bästa enligt mig. Nu ska jag göra en packningslista inför Paris innan jag går och sussar!

Har glömt min uppladdningssladd till kameran hos min pappa märkte jag idag men håll utkik efter en liten film från vår resa uppe i Dalarna i helgen!



The Social Network, filmen om facebook som jag suttit inne på hela dagen nu när jag varit sjuk!

/ Matilda med träningsverk från iförrgår, så det ska vara!

Massage

Kom precis hem ifrån en 50 minuters massage, känner mig helt mör i kroppen fast på ett skönt sätt! Nu ska jag laga mat åt mig och min syster som bor hemma själv för tillfället. Måste medge att det är hur skönt som helst att inte vara hela familjen hemma, no offence men ibland behöver man lite utrymme ;) Kvällen till ära blir det kyckling, hallomi, pesto och rotfrukter i ugn, det vattnas redan i munnen!!
Ciao! /Ag

Tjejvasan = över

Så skönt att vakna upp i sin egna säng och verkligen få sova ut! Idag blir det en långpromenad följt av massage på eftermiddagen. Fick av mina tjejkompisar en massage på Axelssons Spa när jag fyllde år så nu passar det som handen i handsken att ta denna massage, för stel i kroppen är jag kan man säga efter dessa mil! Kan passa på att ge min syn av tjejvasan. Har aldrig varit så arg tror jag då ingenting ville fungera, men det var nog också den ilskan som gjorde att jag tog mig igenom det hela! Men bäst av allt var ändå känslan efter mål - nu är det över, jag klarade det! Något som jag gillade med tjejvasan var alla trevliga människor ute i spåren som hejade fram varandra. "Nu är det inte långt kvar till mål, nu kör vi!" "Va duktiga vi alla är!" - alltid lika kul med trevliga människor!

Har precis ätit frukost, kokade mig två ägg och la på på fincrisp, till det tog jag ett glas proviva blåbär, kan inte få nog av blåbärssoppa ;)
Ha en bra dag!! :)
/Agnes

East side story

Jag tänkte nu berätta en liten historia som är sann.

En kväll i oktober satt tre tjejer och åt middag och skrattade en vanlig fredagkväll, sminkade och nyfikna på var kvällen skulle ta dem. De pratade om skolan, träning, idrotter de förut hållt på med och mål i livet. Tillslut nämnde en av dem att hon alltid velat göra en svensk tjejklassiker när hon blev äldre. De andra blev förvånade. Inte för att det var orimligt. Men för att de hade tänkt samma sak! Tjejerna blev glada och uppjagade över sammanträffandet och bestämde sig där och då att de tillsammans skulle göra det! En tjejklassiker, någon gång.

Efter att de nämnt det för sina bekanta beslöt de sig även för att genomföra det redan kommande år! Varför vänta på bättre tider? Med bara några månader kvar till första loppet, tjejvasan, började de träna tillsammans.

Som ni kanske har förstått handlar det om oss - klassiskabrudar - och detta är hur vi kom på att vi skulle göra en tjejklassiker 2011!

Jag, Alice, var mest nervös inför det första loppet, tjejvasan, eftersom jag är en nybörjare på längdskidor. jag åkte första gången med Agnes och Matilda i december.

Tjejvasan är därför mer än bara ett motionslopp för mig. Det är ett bevis på att ingenting är omöjligt! Jag trodde inte i min vildaste fantasi att jag som aldrig åkt längdskidor skulle klara att åka tre mil i sträck! Men när jag väl bestämt mig och laddat tillsammans med tjejerna fanns det inget annat alternativ än att ta sig runt!

Jag är sjukt nöjd med min prestation då jag kom i mål på efter 3.24 h trots att det var löjligt bakhalt och eftersom vi startade sist fanns det knappt några spår att åka i, det var också svårt att komma fram och åka i sin egen takt på grund av de nästan 9000 andra åkarna runt omkring. Jag stakade mig 3 mil, det känns i armar och rygg idag kan jag lova!

Men tack vare min vilja och all bra uppladdning med Matilda och Agnes gick det bra! :)

Lyckan när jag efter mycket om och men såg en glimt av två tjejer i rosa jackor bland vimlet av åkare som gått i mål är obeskrivlig! Med pjäxorna på började jag springa sick sack mellan människorna och kastade mig över Agnes och Matilda! Då var tårarna inte långt borta...Vi klarade det tjejer! Och nu kan vi ta mig fan klara allt! ;)



Tack Agnes och Matilda, utan er hade detta aldrig hänt!


30 km avklarade för första gången!

Känns helt sjukt nu i efterhand att vi faktiskt åkte tjejvasan igår! Jag längtar tills jag åker nästa gång då jag förhoppningsvis inte behöver trycka i mig en hel påse halstabletter under loppet.. Ja det var många motgångar i form av bakhalt första milen, en tripp förbi sjukstugan andra milen och absolut ingen röst under hela loppet men ändå så sjukt roligt!! Vi tog oss hela vägen alla tre klassiska brudar och fick dessutom träffa bloggerskorna Katta och Mina som vi följt under hela vår resa till att klara av tjejvasan!

Under loppet stod även Agnes mamma och morfar och hejade på oss och efter loppet fick vi varsin medalj och dalahäst för att vi klarade det! Tack så jätte mycket till Agnes familj för allt stöd, mat, sovrum och skjutsar hit och dit utan er hade vi inte kunnat åka!

Nu sitter jag i soffan och vilar upp.. har nämligen åkt på feber nu också så hoppas jag blir frisk tills Paris på Torsdag, ska göra mig en god middag om jag orkar, är helt slut från loppet och från denna jäkla hosta och halsont! Men men ibland blir man ju sjuk, var iaf jättekul att åka tjejvasan och jag längtar till nästa moment i klassikern! Har jättemånga bilder från i helgen men de får jag lägga upp imorn istället!

// En snuvig matilda

Alice update!

Igårkväll när vi alla tagit varsin värmande dusch bäddade vi ner oss i soffan och tittade på "The Notebook" kanske världens bästa kärleksfilm? Det var så skönt att ligga ner och koppla av efter en lång dag utomhus. Vi drack te och dukade fram med frukt, godis och chips.
Vi somnade allihop runt tolv men det märktes att dagen gjort mycket intryck för några timmar senare vaknade vi alla av att en av oss yrade i sömnen, haha!
Imorse när vi vaknade var det en pärs att gå upp ur sängen, skavsår, träningsvärk, nackspärr, hosta och förkylning är lite av vad vi bär på just nu. Men vad gör det när man lever på lvckan av att man kört ett vasalopp? :D
Idag åker vi tillbaka till Stockholm och vem vet vad vi hittar på ikväll? Det är ju sportlov och vi är alltid redo! Fira är ju ett  måste ;)
Imorgon blir det massage, Agnes och jag har båda fått det i present vid olika tillfällen och när kan det vara mer lämpligt än nu?!
13558, mitt nya favoritnummer!

We did it!

Efter tre mil bestående av både med- och mottgångar kom vi äntligen i mål! Alla  tre har nog en egen syn på loppet men vi alla kan konstatera att vi är SÅ NÖJDA att vi klarade av det för det var inte en dans på rosor om man säger så!
Nu är det dags att få en efterlängtad sömn efter en låång dag! Kan avsluta med att tacka Agnes morfar och mamma för skjutsen och supporten idag och till hennes mormor och syster för maten som satt som en smäck!
Vi återkommer med en mer individuell utvärdering om loppet när vi väl är hemma i Stockholm igen.
Nu blir det några dagars återhämtning sen dags för Paris sen blir det dags att ladda inför nästa del i tjejklassikern - tjejvättern!
Träffade Katta och Mina som också ska göra en tjejklassiker - de har en blogg som verkligen inspirerar oss!
Ha det så bra så länge!

NU KÖR VI! Mot Oxberg start 1245!

img_2073 (MMS)

NU KÖR VI! Mot Oxberg start 1245!


Uppe med tuppen, start 1245 men vår resa b...

img_6652 (MMS)

Uppe med tuppen, start 1245 men vår resa börjar redan nu!


Bästa uppladdningen!

Nu ligger vi redo i sängen för att få en god sömn innan the big day! Kl 1345 avgick tåget från centralen och den började inte precis bra då nästan hela vagnen blev fylld av vatten (alltså på golvet) då ett element inne på toaletten hade gott sönder. Så där satt vi med fötterna i luften samtidigt som vi försökte äta vår medhavda mat som för övrigt Matilda spillde på sin vita tröja - bra där!

Men men vi överlevde även denna resa och kom till slut fram till Dala-Järna. Vi lagade tacos till middag och åt även äppelkaka, som mormor hade bakat, till efterrätt - satt fint kan vi konstatera! Jag fick även lov att trycka i mig en sån där powergel. Det var inte gott om jag säger så, eller själva smaken var helt ok men dock var koncistensen bland det värsta, helt hårt och geléigt! Bäst för den att det ger resultat i spåren, ska nämligen trycka i mig en till imorgonbitti också!

Men nu är det dags för oss att sova. klockan ringer 0730 imorgon och då är det dags för frukost i form av råggröt sen bär det av mot Oxberg! Vi kommer självklart hålla er uppdaterade både innan och efter starten!

Ska avsluta med en hälsning till min kära syster där hemma i Sthlm, hej Hanna! Försök att inte bränna upp lägenheten och glöm inte bort att ta hand om Molly (Molly mus)!
God natt!!
/Klassiska brudar i form av Agnes

Just my luch

Idag är dagen jag länge har längtat efter! NO-provet är avklarat, kostuppgiften på 13 sidor färdigskriven och inviduella valen valda! Blir Historia B och Engelska C för mig! Får verkligen hoppas att jag inte ångrar mig för har velat och velat mellan att välja Engelska C eller Matte D, älskar båda ämnena men kändes lite tufft att köra båda i trean..

Den här dagen är också så sjukt härlig eftersom jag har packat klart och för att vi åker till Dalarna imorn! På lördag står vi klassiska brudar i spåren, helt sjukt! Känns som det var hur länge sen som helst vi bestämde oss för att göra detta och oj vad många det var som inte trodde på oss, nu ska vi jävlar åka de där tre milen!

Nu är det lite otur att jag har åkt på världens snuva, halsont och hosta PRECIS innan vasan men säger bara att det är just my luck.. har laddad upp med en feting kopp med te så hoppas det blir bättre tills imorn. Fick veta att jag inte har några lektioner imorn så det blir sovmorgon och sen upp och lämna skidor och väska hos Agnes innan vi åker hem till mig och gör mat som ska med på tåget!

Tack tack tack bäste Agnes och din mamma, mormor och morfar för att vi får hjälp med skidor, väskor och boende samt mat och skjuts, denna helg kan inte bli annat än bäst!



På lördag byts lockarna ut mot flätor och högklackat mot skidor!

// Matilda


Redo!

Nu ni är det verkligen inte långt kvar, och jag längtar så!! Känner mig äntligen frisk, okej jag är fortfarande förkyld men det som inte dödar härdar!


Idag har jag hunnit med en hel del vilket har varit skönt! Har både varit i skolan, skrivit klart min idrottsuppsats, köpt alla saker inför lördagen och varit på SATS för en en genomgång av ett träningprogram som jag kan göra när jag är där! Berättade för tjejen som hjälpte mig att jag ska cykla tjejvättern och frågade hyr mycket jag bör träna just cykling i veckan. Hon tyckte jag borde köra minst 3 cykelpass i veckan (!) och såklart vanlig fys utöver det, ja vi får se hur det blir med den saken, kan iallafall köra två cykelpass i veckan. Men en sak i taget nu är det tjejvasan som gäller!

Gick in på Alewalds och fick med mig lite saker hem. Köpe en microfleesetröja och valla, tydligen ska denna vara bäst enligt en van skidåkare som jag känner, han brukar köra "öppet spår" två dagar i rad och det enbar i träningssyfte så jag tror han vet vad han pratar om gällande vallan. Sen köpte jag även ett par såndana snabba glasögon. Tydligen var det bra att ha om man han linser vilket jag har. Sen blev det också ett gäng energiprylar. Jag kan väl erkänna att det är rätt lätt att "lura" på mig saker, "en sån här behöver du också, och en sån här osv..". Men men nu är jag iallafall redo inför de tre mil som väntar på lördag!

Energiupplägg:



Fredagkväll: En PreSport
Lördag morgon: En PreSport
Under loppet: En bar och en sportdryck in koncentrerad form

Känns som om jag inte kommer göra så mycket annat än att äta under loppet, ska ju faktiskt hälla i mig en blåbärssoppa och kanske en kanelbulle också! Hehe
/Agnes

FUCK THE FLU

Detta är ett meddelande till mina vänner Agnes och Matilda som båda är lite krassliga, bli inte sjuka och om ni blir det så se till att bli friska till på lördag!!

"Fuck the flu and do what you're supposed to do, åka tjejvasan och sedan dricka blåbärssoppa framför brasan!"



Världens bästa brudar


I just came yo say hello

Hej hopp!

Idag är det torsdag och det känns som om veckan bara svept förbi!
Vi har mycket i skolan ett stort naturkunskapsprov och en stor kost-inlämning! Det har gått bra och lite träning har det blivit också.

Igår körde jag bodycombat med Elin på SATS stadshagen. Det var superkul och jag längtar redan till nästa gång. Det var första gången jag tränade på det gymmet och det var stort och fräscht! I like :) Dit får vi dra o gymma tjejer ;)

Imorse vaknade jag tidigt efter en mysig filmkväll igår, så jag stack till gymmet och körde lite kondition och styrka. Vi hade håltimme första lektionen så jag tog det lugnt och bastade i en halvtimme. När jag kom hem hade mamma gjort frukost till mig.

Dagens frukost:
2 st knäckebröd med philadelphia, avocado och citronpeppar - sååå gott
Yoghurt
Jucie brämhults citron
En stor kopp te

Känner på mig att det komme bli en bra dag idag!

Kram Alicè (Aliitchee)





Cheers m8

Nej nu ska förkylningen bort däför har Kan Jang kommit in i mitt liv som tydligen ska vara bra mot förkylningar, bäst för dig Kan Jang! För om lite mindre än tre dygn står vi redo vid Oxberg för att utför första delmomentet i en tjejklassiker nämligen tjejvasan. Som vi har längtat!
Har en del saker att utföra innan jag kan åka på fredag utöver de saker jag redan nämnt:
*Hämta ut pass och ID-kort (Vi åker nämligen till Paris nästa vecka)
*skriva en kost-uppsats
*packa
Så cheers m8, dags för en shot Kan Jang!

Ingen träning..

Förra veckan var en riktigt bra veckan med inte så mycket plugg och mycket rolig träning!

Måndag: Danspass 90 min
Tisdag: Morgon, 5 km löpning + 1h styrka med Alice och danceaerobics med Lisa på kvällen
Onsdag: VILA
Torsdag: Morgon, 5 km löpning och dancestep med Lisa på kvällen
Fredag: VILA
Lördag: 12 km längdskidor
Söndag: Danceaerobics 60 min

Hann både med kondition och lite styrka! Denna vecka kommer jag dock behöva ta det lite lugnare på träningsfronten.. nästan lite för lugnt! Vi har sjuuukt mycket plugg och sen behöver man ju självklart ladda upp inför vasan! Dock skulle jag tycka det var skönt att springa men känns inte som om jag har nån tid alls! För en gång skull bör jag nog prioritera pluggandet..

Ska bli så skönt när Torsdagen är över! Då har man gjort NO provet och vår feta idrottsinlämning som jag inte börjat på än.. Dessutom så åker vi ju upp på Fredag och sen kör vi tjejvasan på Lördag! Jag är så sjukt taggad! Hoppas verkligen du blir frisk Agnes, ta det lugnt och drick blåbärssoppa!

Det är så bra att vi kan bo hos Agnes under vasaloppet, tågbiljetterna är fixade och min skidutrustning också! Bara några få dagar kvar nu :)



Klassiska brudar samlade!

// Matilda

Nedräkningen har börjat

Nu är vi inne på veckan då vi ska åka tjejvasan. Ser verkligen fram emot det! Men vad jag också ser fram emot är att bli 100% frisk, känner mig fortfarande hängig och har nog lite feber. Så det bästa sättet att ladda upp inför tjejvasan blir för mig att ta det lugnt och vila.
Men under min tid hemma hinner jag iallafall tänkte igenom nog vad jag behöver införskaffa och så inför tjejvasan. Måste skaffa mig en ny fleecetröja och vantar sen måste jag kolla upp allt med vallningen, ska man valla på plats eller göra det här hemma innan man åker upp? Ja det är lite att tänka på, men skönt är det iallafall att man har köpt tågbiljetter, löst allt med boende och körning till och från Mora! Bo kommer vi göra på mitt landställe där jag och Alice var för någon vecka sedan, sen kommer mamma och morfar supporta oss genom att köra oss till Mora ect.
Nej nu ska jag värma mig en kopp med blåbärssoppa och krypa ner framför TV:n och se till att bli helt frisk så att man får de bästa förutsättningarna man kan inför lördagen!
Ha det så bra!
/Agnes

En superhelg!

Idag skulle jag egentligen pluggad hela hela dagen, men efter att jag suttit med matteboken i 4 timmar typ så följde jag med Lisa på danceaerobics! Skulle egentligen på body combat idag men det får jag köra nån annan gång! Danceaerobicsen var rolig som vanligt och jag och Lisa stannade och körde lite ben och mage. Sen har det ikväll blivit te-drickande och solsidan!

Gårkvällen spenderades som Alice berättade först hos Frida och sedan på en inflyttningsfest hos en vän, mycket trevligt! Egentligen tänkte jag köra hemmakväll hela helgen men eftersom jag tog det lugnt i fredags och åkte längd i lördags blev det utgång ändå, som tur var blev det inte allt för sent!

Jag är jättenervös för att bli förskyld nu innan vasan, skulle vara så typiskt. Förut var jag förskyld JÄMT men nu har jag inte varit det på flera månader! Peppar peppar!



Efter längdåkningen blev det pasta med lax!

PEPPAD

Det finns ju ett liv efter Vasaloppet och därför känns det hur bra som helst att jag har bokat tjejvättern nu så att jag är garanterad en plats! Tjejer ni måste också göra det, pronto!!

Efter nästa helg ska jag börja konditionsträna mer, springa och cykla för att komma i bra form till tjejvättern! Kanske ska man börja cykla till skolan? Väntar med det till snön är helt borta!

Det finns många bra saker med att cykla, det är kul, det går fort och det är bra träning. Men det bästa med att cykla måste ju ändå vara att man får ha hjälm på sig! Jag älskar att ha hjälm, det är så snyggt och det framhäver verkligen mitt ansikte. Hurra för hjälmen! Om jag fick skulle jag ha hjälm på mig varje dag, i skolan. Fint. Mycket fint. Ska nog leta efter en ny cool hjälm idag.

Alice


Söndag

Igår hade jag en riktigt duktig dag! Jag pluggade och jobbade hela dagen och sedan bar det av till Frida! Där spelade vi spel och skrattade i några timmar innan vi åkte hem till en kompis på inflyttningsfest. Kvällen var verkligen lyckad och det blev några roliga minnen till samlingen.

Imorse gick mamma och jag ut och handlade brunch, valnötsbröd, juice, yoghurt och en bulle att dela på. Så gott!

Vi ska klä på oss massor av kläder och gå ut på en långpromenad för att sedan gå på bio, mysigt!

Ha en toppen söndag Kram Alice


Aj då - inte en förkylning

img_7927 (MMS)

God morgon! Igår provjobbade jag som sagt, det var verkligen jättekul! Efter en heldag på fiket skyndade jag mig hem, tog en dusch slängde i mig mat och stack sedan till vår kompis Frida för att möta upp resten av gänget. Vi drog sedan på en inflyttningsfest hos en kompis, blev lite småsent men hade iallafall jättekul! Igår kväll fick jag reda på att jag ska jobba idag, denna gång på ett café på Strandvägen så det var bara att ställa klockan och bege sig upp. Vaknade dock av mig själv vid åtta och kunde inte somna om för jag har fått ont i halsen och en förkylning är påväg, inte bra! Så denna vecka kommer nog bli ganska lugn på träningsfronten, för jag vill verkligen inte riskera att inte kunna åka tjejvasan som är på lördag! Ha en bra söndag! /Agnes


Längdåkningslördag!

Igår blev det en ganska så tidig kväll med Fridays och Fightclub med Pappa och min syster! Imorse åkte jag iväg till Bisslinge med mamma och Sören för en runda längdskidor! Fick prova mina nya pjäxor, skidor och löparjacka som funkade super, helt sjukt vilken skillnad det var med bra grejer! Fick inte alls ont i fötterna som jag fick av de förra pjäxorna..

Jag åker fortfarande ganska långsamt, minst 10 personer åkte om mig men efter ett tag när jag lyckades få upp lite fart åkte jag om 2, det var det bästa efter blåbärssoppan på slutet! Nu sitter Tessan här hemma hos mig och vi ska snart få i oss lite lunch. Är riktigt taggad inför tjejvasan nu! Även fast jag absolut inte kommer få nån bra tid kommer jag vara stolt att jag lyckats ta mig de tre milen. Klassiska brudar nu kör vi!

Alice och Agnes, min pappa kan skjutsa oss imorn till Ursvik om ni vill åka lite längd!




Det var sjukt bra väder! Rekommenderar verkligen Bisslinge om man vill åka längd, de har absolut haft de bästa spåren hitills. Ursvik har ju ganska så mycket upp och nedförsbackar men här är det plant så man kan öva tekniken! Idag blev det 12 km, imorn hoppas jag kunna köra en mil också!

F om i fredag

Börjar inte förs en 1200 på fredagar vilket är så skönt! Började dagen med att gå till gymmet, sprang först lite på rullbandet för att sedan köra ett zumba-pass. Första gången för mig men definitivt inte första, måste bara få in rytmen! Zumba är alltså ett pass där man utövar olika sydafrikanska danser så som salsa ect. Efter som passet började 0930 hann jag sedan hem för att duscha och äta frukost. Testa det bovetegröt för första gången och måste medge att jag gillade det!
Eftermiddagen har bestått av lite lite plugg men också en powernap, nu är strax dags för mat och sedan ska jag fika med tjejerna! Blir dock en tidig hemgång för mig då jag ska upp och provjobba imorgonbitti på ett fik och då gäller det att vara pigg!
Adios amigos!
/Agnes

Nu är det klippt

Idag tränade jag Bodypump innan skolan, det är verkligen perfekt tid 10.00-11.00. Då hinner jag med både sovmorgon och träning innan skolan - BIG LIKE!

Efter skolan så klippte jag mig, frisören tog 20 cm (!!!!) och det känns helt annorlunda nu, men kul :) Jag tänkte att jag har blivit lite lättare nu när jag blivit av med allt det där håret, så min teori är att jag kommer åka fortare nu!

Ska lägga ut en bild på resultatet snart. Ikväll blir det middag med familjen och sedan ska jag möta upp mina vänner för en kvällsfika, sedan få vi se vart det bär av. ;)




Syster & jag med läpppppppstift (det är ju fredag)




Sommar efter tjejvasan!

Ätit en god middag som jag gjorde helt själv med lax och rotfrukter och nu sitter jag och kollar på I Am Legend! Är heeelt slut efter en dag full med träning. I morse innan skolan blev det 5 km löpning på löpbandet som var jobbigare än vanligt, fick kämpa hårt för att klara av att springa och inte börja gå de sista två!

Efter skolan drog jag hem och hämtade danskläder innan jag mötte Lisa och körde dancestep! Älskar den klassen men nästa gång tror jag jag hoppar att träna på morgonen.. var helt okoncentrerad! Någon som har en bra tips på vad man ska äta till mellis för att orka med ett till pass?

Imorn har jag en lång sovmorgon som jag ser fram emot sen ska jag dansa till Baksmälla med Femenime Vibe, mitt absoluta favorit danspass!

Nu vidare till filmen! Inte min favoritfilm men den funkar.. Baksmällan däremot är en favorit!


Long time no see

img_9568 (MMS)

Ja då börjar denna vecka lida mot sitt slut vilket betyder att det snart är helg!! Alltid lika skönt! Igår, onsdag var som sagt jag och Alice samt Elin på BodyCompact och som jag tidigare har sagt är det ett jätteroligt pass! Man kan ge precis så mycket som man har att ge samt få ut sina aggressioner. Idag tänkte jag träna på morgonen, men det blev inget utav det utan det blev en långpromenad nu på kvällskvisten, älskar att gå! Nu ska jag laga mig middag, tänkte göra en sallad med rökt lax, sparris och lite sånt. Bjuder på en bild i från min lunch i tisdags. Då gjorde jag en omellett som innehöll ägg, keso, ost, paprika och skinka, ett perfekt lunchalternativ :) /Agnes


Kvällsmys

Ingen träning för mig idag! Istället blev det vila och myskväll med vasa löparen och en kopp te som jag typ knarkar på vintern.. Blev sjukt sugen att gå på bodycombat när jag såg Alice inlägg här så bokade det på söndag klockan 16 på stureplan! Älskar att prova på nya pass! För ett tag sen provade jag dock ett nytt pass som hette core pulse, trodde det var ett pass för bål men det var med en powerplate platta som jag inte alls klarade av att hantera särskilt bra alltså HEMSK träning i 1 h haha det vill jag inte göra om!



Biljetterna är bokade upp till vasan! Eftersom vi inte är 18 än blir det tåget upp på fredag och hem på söndag, på lördag åker vi ju Tjejvasan!

// Matilda

Kär

Jag kom precis hem ifrån ett bodycompat pass, så himla kul! Passet hade inslag från boxning och det passar mig perfekt, jag älskar att slåss och sparkas, haha! Det var också massor av steg vilket var bra träning för koordinationen som inte är min starkaste sida. Nu kommer ni hitta mig på alla bodycombat pass som går i framtiden ;)
På passet hade jag på mig en stor oversize tröja - inte det smartaste! Den åkte upp varje gång jag gjorde ett slag eller en spark så jag såg ingenting...nästa gång blir det ett linne!

Jag tränade med Agnes och Elin och jag hoppas att de tyckte att det avr lika kul som jag så att de hänger med nästa gång, eller redan på söndag? :)

När jag kom hem möttes jag av en supergod middag som syster och Paula hade gjort, taack!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ska jag ut o träffa lite kompisar & kolla fotboll. Härligt!



Kram the boxer

Nedräkning

Kom just hem från ett Danceaerobics pass med Lisa på St:eriksbron! Det var ny koergrafi men även delar från det gamla så det var både kul och sjuuukt jobbigt! Man stannar aldrig och det är en massa snurrar hit och dit, men som sagt sjukt kul!

Efterråt skulle jag egentligen köra styrka med Lisa men hade lovat att hjälpa pappa med maten så det var direkt hem istället. På vägen dit tog det dubbelt så lång tid med bussen så fick inte nån biljett ens till passet men det löste sig som tur var :) Sen påvägen hem väntade jag i bussen på en kvart med den kom ALDRIG så började gå och då kommer ju självklart bussen.. haha det där händer verkligen alltid mig! Inte konstigt att jag alltid är sen..

Nu lyssnar jag på coldplay och ska klockan 9 se den hemliga miljonären och bara ta det lugnt, är klar med den jobbiga labbrapporten som vi har!

Nu är det 11 dagar kvar tills vi åker!

I know you have missed me

Hello,

Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen under helgen, har fått flera klagomål och ska försöka att kompensera för det med massor av inlägg i veckan! :D

En liten summering av helgen kan ju passa bra såhär i början av veckan :

FREDAG:
  • Vi hade vår inlämning + muntlig redovisning på engelska på ett projekt vi arbetade med förra veckan
  • Efter skolan jobbade jag hela kvällen
  • Kom hem och åt jättegod pasta och trotsade mig själv genom att vara hemma och ladda inför morgonträning istället för att gå ut med mina vänner. (Mentalträning)
  • Somnade innan klockan 24.00...rekord!
LÖRDAG:
  • Åkte med Pappa och Agnes till Ågesta för att åka längdskidor. Klockan 09.00 var vi i spåret, solen sken och det gick bra att åka. Farten var bra och det var kul. Vi åkte 8 km och var nöjda speciellt med tanke på att det var tidigt på morgonen.
  • Lördag umgicks med kompisar, gick en promenad och hängde med Agnes på eftermiddagen
  • Åt middag på muntergök med Agnes och hennes föräldrar, såå himla gott! Bra namn på resturangen eftersom man verkligen blir glad när man får äta så god mat :)
  • På kvällen mötte vi upp lite kompisar och hade en superbra kväll.
SÖNDAG:
  • Åt brunch på nya Mocco i vasastan och pluggade Företagsekonomi
  • Jobbade till 21.00
  • Kom hem och åt en härlig middag och kollade några avsnitt av Mad Men innan jag somnade som en liten bebis, ;)



Agnes efter vår skidtur i Lördags



Min rätt på muntergök, grillad röding med ratatoullie, sparris, klyftpotatis och bearnaisesås!


KRAM ALICE


kallt kallt kallt

Går lite dåligt med uppdateringen men skyller på mycket plugg.. har en labbrapport som snart ska vara inne som jag inte ens börjat med! MÅSTE göras imorn! Idag har jag tränat dans ute på Lidingö som alla måndagar! Stod ute och väntade på bussen i 20 min så hann ju nästan frysa ihjäl innan jag åkte dit, jäklar vad kallt det har blivit! Förra veckan var det ju plus, men ska inte klaga för nu kanske jag kan åka lite längd i helgen eftersom det inte blev nåt nu!

Nu ska jag titta vidare på svenska newyork fruar.



Syster och jag!

Body Compact!

Body Compacten var faktiskt ett jätteroligt men tufft pass, kommer garanterat gå på det flera gånger! Det var ett pass som var en kombination av olika kampsporter kändes lite som thaiboxning fast utan handskar och mitzar, man boxades bara mot luften.
På kvällen blev det bio, såg Trassel i 3D en animerad disneyfilm, faktiskt rätt så bra! Sen blev det middag med mamma och pappa på Vapiano, det blev en supergod scampisallad för min del!
Kvällen bestod såklart också av att kolla på Solsidan ;)
Nej nu ska jag sova!
Tack och hej!
/Agnes

Sol och Snö!

Igår kväll var jag bara hemma och tog det lugnt, tittade på Take One med min syster och pappa och även SALT! Inte så jätte bra film.. men Take One är alltid lika bra!

Idag hade jag när jag vaknade först tänkt att åka skidor men varken mamma eller pappa skulle åka idag så det fick bli en långpromenad istället! Nu ska jag snart möta frida och åka ut till hennes stall och mysa lite med hästarna!



Från promenaden idag! Och ja, haha det var lite kallt.. men gick in och bytte jacka innan vi började gå!

Vampire weekend

Hallå allesammans!
I fredags var jag på "fest" hemma hos en kompis i stan, kom dock hem i hyfsad tid vilket var tur då klockan ringde 0800 dagen där på för då var det dags att sätta på sig sina pjäxor och bege sig till Ågesta för skidåkning i det härligt soliga vädret! Alice skulle komma förbi för att hämta sina skidor så då tänkte jag att jag lika gärna kunde följa med och åka :)
Sen träffade jag Frida för att ta en sväng på stan, sen mötte jag upp Alice och då gick vi hem till mig och tog en PN (powernap), vaknar sedan av att min pappa ringer och smsar mig: "kom till vardagsrummet", höjden på lathet?
Jag, Alice, mamma och pappa gick sedan ut och åt middag på Muntergök, det blev röding för min del - mycket gott!!
Sen på kvällen åkte jag och Alice hem till en kompis till henne, vi hade jättetrevligt sen följde vi med dem ut hade verkligen jätteroligt den kvällen! Vid 2-tiden mötte jag upp min syster på stan för att gå hem tillsammans!
Nu ska jag snart hoppa i mina träningskläder och bege mig till SATS med syrran för att gå på BodyCompact, första gången som jag provar det passet så det ska bli kul, återkommer med en rapportering om hur det var!
Till Alice: rubriken är tillägnad till dig om du fattar vad jag menar ;)
Ha en fortsatt härlig söndag!
//Agnes

Träning och sjömansbiff

Bloggen har kommit lite åt sidan idag för vi hade sjukt mycket i skolan! Vi har ju projektvecka nu och gör fiktiva företag. Mitt företag importerar sjalar från Indien.. Roligt projekt men ganska så stort!

Sen efter skolan åkte jag hem och åt ett stor mellanmål, måste tipsa om Paulines musli, så sjukt god! Gillar inte söta flingor så de här är perfekta! Kellogs Redberries är också en favorit.

Jag hann även möta upp Lisa på SATS och köra ett träningspass. Vi skulle egentligen gå på dancestep men Robert som håller den var sjuk och det var vikarie så vi kände inte för att gå, fick bli crosstraining, trappträning, mage och ben istället!

Ute nu är det snöstorm och jag hoppas lite av snön stannar tills helgen så vi brudar kan ta en runda i spåren!



Jag och Lisa på Rhodos i somras

/ Matilda

Utfall

Hej alla läsare(?)

Imorse ringde klockan strax innan 7 och jag gick upp och klädde på mig träningskläderna. På agendan fanns ett SHAPE pass inbokat och jag gick dit som planerat. Jag tränade tillsammans med min kompis Frida och träningen känns alltid lättare när man är två, speciellt på morgonen.

Igår och idag har jag gjort massor utav utfallssteg och knäböj och det känns verkligen i benen! Hemska trappor som jag nu märker finns överallt! I skolan, i trapphuset i tunnelbanan m.m Men det är bra med lite extra träning! :)

Nu sitter jag på mocco och myser med Agnes samtidigt som det är snökaos på andra sidan fönstret. Hoppas snön ligger kvar till helgen så det blir fina längdspår när vi ska ut och åka. Nu ska jag och plugga lite och dricka min Chailatte gjord på te och skummad soyamjölk (alice favorit nummer 1)





 // Alice


Crosstraining

Sho bre,

Idag prick klockan fyra blev jag upphämtad av min kompis Elin och vi gick och tränade Crosstraining på Sats Tulegatan. Det var första gången för mig på det gymmet och det var en positiv överaskning! Det var stort, fräscht och inte så mycket folk.


Crosstrainingen var kul men jobbigt! Passet går ut på att man jobbar intensivt i 30 sekunder på en station, för att sedan dirket byta till nästa. Stationerna har olika fokus, vissa på armar, mage, ben, uthållighet m.m Jag tycker att det var kul eftersom man aldrig hann tröttna på en övning då den bara varade i en halv minut. Ett STORT minus var dock att en svettig gubbe var framför mig under hela passet. Det fullkomligt skvätte och droppade om honom så mycket att det bildades små pölar vid de olika stationerna....eeeuuuwww!!!!


Att träna med Elin är extra kul, hon har aldrig tränat förut men sedan hon skaffat SATS kort så har hon blivit en flitig gäst på gymmet! Så himla duktigt. Vi har bestämt att vi tillsammans ska prova massa olika pass och inte bara de vanliga som jag brukar gå på. Hittils har vi varit på Bodybalance, Bodypump och idag Crosstraining!





Skulle också vilja passa på att Gratta min mamma som fyller år idag! Hurra hurra!

Onsdag = bio, träning och plugg

Idag har jag både hunnit göra en intervju med vårt fadderföretag, Taxi Sthlm men också skrivit två uppsatser, känns riktigt skönt! Nu ska jag strax träna på SATS Stureplan för att köra ett träningspass innan vi ska på bio och se Burlesque, alltid lika mysigt och skönt att se på bio en vardagskväll, gör vardagen lite roligare!
Jo fick höra att jag borde färga håret mörkt så blir vi som de i Charlies Änglar, jag har faktiskt varit mörkhårig en gång i tiden, för två år sen typ.
Charlies Änglar? Haha
Ha det bra! //Agnes

Träningsvärk

Hello yo,

Efter att vi kom hem från Dalarna och efter min springtur igår har jag fått världens träningsvärk i låren och ryggen! Även om det gör lite ont så gillar jag känslan... :)

I dalarna kände jag hur jag kom in i skidåkningen och hur längdåkning verkligen är något för mig! Det är bra för det går snabbt, man blandar uppför och nerförsbackar, man är utomhus, det är jobbigt och man får träningsvärk. Det är också ett bra sätt att hålla konditionen uppe under vintern. Vad jag gillar är att man ständigt kan förbättra sig och öva in teknink och på så sätt åka snabbare.

Viktigt är att man har bra kläder när man åker. Jag brukar köra på:



  • Ett vanligt underställ
  • Löpartights
  • En microflis med krage
  • En löparjacka
  • Längdåknings handskar från Craft - min bästa investering! De ger bra grepp och är lagom tjocka utan att bli för varma.
  • Sportstrumpor&Ett par tjocka varma strumpor över - frysa om tårna är det värsta jag vet!
  • Mössa (om det är -5 eller mer)


Första gången jag åkte så körde jag i prasselbyxor och tjocktröja + skaljacka. Jag hade klätt på mig för mycket och det kändes att jag var felklädd, när jag sedan började ha rätt kläder på mig gick skidåkningen bättre!



Dagens träning - springandes upp och ner i trappen på jobbet okänt antal gånger!

Nya längdskidor!

Efter mycket rapportskrivande i skolan åkte jag hem, drog på mig min nya löparjacka och sprang ut i solen! Sprang längs valhallavägen, gärdet och sedan ner till djurgården tyvärr var det väldigt blåsigt, slaskigt och isigt där så fick kämpa ganska rejält med att ens komma fram! Borde egentligen köpa dubbar till mina springskor..

Det blev iaf en springrunda på 6 km sen så fick jag gå ifrån Pressbyrån på Karlavägen och powerwalka de sista 2 km hem för att det var så isigt, blev även en sväng förbi Fabrique på Odengatan (som helt klart har de godaste surdegsbrödet!!)



Alla mina rundor mäter jag upp på jogg.se, man kan även kolla andras rundor och hitta en ny favorit!

Efter springrundan mötte jag upp Sören så åkte vi till Bromma XXL som verkligen har ALLT när det kommer till frilufsliv, fick ett par nya skidor (tack tack!!) och personalen där skulle även fixa bindningarna, vallning och massa annat. Nu har jag ett par skidor i rätt längd och med rätt spann, nu kommer ju tjejvasan gå hur bra som helst!

// Matilda

Buy it, use it, break it, fix it

Nu har jag precis kommit hem från min danslektion på Lidingö. Vi dansar till Daft punk "technologic" och det är helt sjukt hur snabbt det går! Men det är samtidigt sjukt roligt, känner bara att jag kommer ha nackspärr imorn från alla snabba rörelser..

Sen fick jag innan dansen reda på en väldigt rolig sak.. imorn får jag nya längdskidor!! Egentligen skulle jag ta mina mammas som precis köpt nya men det blir så jobbigt då om vi ska träna tillsammans nångång och hon måste ta de gama skidorna (som jag körde på innan, som inte är så bra haha) så därför blir det nya för mig med imorn! LYCKA! Trodde aldrig jag skulle bli så glad som för ett par nya längdskidor! Nu är jag grymt taggad att ge mig ut i spåren :) Träning i veckan Alice och Agnes?

Försökte ladda upp filmen när vi dansar men det gick inte :( aja, här har ni oss iaf lite allmänt flummiga..


Lyckorus!

Imorse vaknade jag kvart över fem av ett sms från min kompis Frida.:)Vi skulle träna innan skolan och hon undrade om vi kunde ta det på eftermiddagen istället. Det passade mig perfekt men när jag skulle ta mobilen och svara på hennes sms märkte jag att min arm/axel gått ur led! Eller halvt ur led... fick lite smått panik och började göra några impulsiva rörelser i sängen och vips kände jag hur den hoppade tillbaka! Det var obehagligt och jag hade svårt att somna om efter, men jag är väldigt glad att armen mår bra nu iallafall! I skolan fick jag höra att Agnes varit ute och sprungit och det lät så skönt! Så istället för att gå till gymmet så stack jag ut och sprang en runda jag med. Konditionen fanns till min stora förvåning bevarad och jag lyckades hålla samma tempo rundan igenom. Längtar redan till nästa gång då jag ska springa lite längre och lite snabbare. Har fått höra att jag är en tävlingsmänniska och det stämmer nog. När jag springer "måste" jag alltid göra det lite bättre en gången innan. Kram Alice

Och så var det måndag igen..

Var så skönt att komma hem till Stockholm och mötas av bara gator!! Nästan ingen snö - det gillar jag! Dock så blir det ju inte lika lätt att åka längdskidor men man får träna på annat sätt istället! Innan skolan imorse drog jag ut och sprang, en bättre start på en måndag går det knappt att få, motion och frisk luft på en och samma gång - det gillar vi!

Skolan däremot startade inte lika bra. Denna vecka har vi projektvecka, så vi har blivit indelade i olika grupper där vi ska skriva en rapport. Själva syftet med det hela är helt okej men däremot kan jag tycka att det hade varit otroligt mycket bättre om man hade fått välja grupp själv, då kan man själv välja att gå ihop med sånna som ligger på samma nivå som en själv bland annat, plus det blir mycket roligare vilket oftast resulterar i ett bättre resultat!
Nej nu är det dags att börja plugga, har en uppsats som ska vara inne på onsdag så vore skönt att få den klar!
Ha en bra måndag!!

Klassiska brudar

20 dagar kvar sen står vi i spåret! Galet!



Matilda, Alice, Agnes

XXL

Idag åkte jag, mamma och Sören till Brommas nya frilufsaffär XXL och jäklar vad stor den var! Den hade verkligen allt! Där fick jag ett par nya längdpjäxor så nu kan jag åka med mammas längdskidor istället som är mycket bättre än det jag åkte på innan och en löparjacka (tack tack tack mamma!!).

Så nu Alice och Agnes är vi klassiska brudar på riktigt och kommer matcha varandra snyggt i våra rosa ställ! Jag köpte inte Adidas stället med byxor och jacka eftersom jag redan har ett par springbyxor från craft som jag tänkte åka med, så det blev en rosa från Nike istället! Den kommer att användas flitigt på löparrundorna också!



Löparjacka från Nike 799 :- ni får stå ut med de extremt dåliga bilderna..



Nya pjäxor som satt som en smäck!

// Matilda, missa inte solsidan som börjar nu också!

runaway

Söndagar är inget som jag går och längtar efter precis, brukar inte hända så mycket då. Vanligtvis brukar jag fika med någon kompis och bara ta det lugnt. Idag har jag gjort precis det och även myst med mamma hemma. Nu ska jag snart iväg och jobba och sedan ska jag hem och titta på solsidan :) perfekt avslutning på veckan!

I veckan ska jag ta mig ut på årets första springtur, jag bara längtar, det ska bli så skönt och jag ser fram emot att hitta tillbaka till springningen som kommit bort lite nu under vintern. Jag är verkligen en periodare när det kommer till att springa. Ibland kan jag springa flera gånger i veckan, långt, snabbt och känna hur jag flyger fram när jag springer, vid de tillfällena springer jag helst utan musik och att gå ut och spinga blir för mig ett sätt att koppla av. Andra perioder (oftast i början av säsongen, när konditionen inte är på topp) måste jag ha musik för att komma framåt och en halvtimmes springning känns som en evighet.

Därför är mitt mål nu att ta mig ut och göra detta till en vana, göra så att springningen blir något jag ser fram emot istället för något jag tycker är jobbigt.

Hoppas ni har haft en bra vecka, nu ser vi till att göra nästa vecka even better!

Och juste, igår var det lördag och jag trivs bäst på fest så jag spenderade min kväll på en tillställning på Braegatan, hade väldigt kul, tyvärr glömde jag kameran hemma men den får följa med en annan gång!



Kram Alice


Bromma, Brunch, Brudar

Ja kvällen igår spenderades först hemma hos mig (Matilda) i sällskap med Cissi, Frida och Patrik. Sen åkte vi alla ut till bromma och slutade kvällen återigen hemma hos mig lite för sent med mackor och skratt! Men jag och frida kom ändå upp tidigt och gick iväg hem till henne istället och bjöd Paulina och Cecilia på en storbrunch med fabrique bröd, scrambled eggs, melon, blåbär och massa juice och te! Istället för att gå och träna tog vi en promenad som avslutades med en god latte.

Snart kommer Alice och Agnes hem, ska bli så kul att ni kommer ner till Stockholm igen mina två klassiska brudar, har saknat er!

Nu ska jag ladda upp inför kvällen med lite godis och solsidan, ove <3



nedvarvning och uppladdning

Idag stack vi ut och åkte i skogen igen i strålande solsken gled vi fram i ett bra tempo! Så härligt, det som är skönt att åka såhär intensivt i några dagar är att man lätt kommer in i skidåkningen nu dag 3. Förutom att träna och äta har vi sjungit, skrattat och myst framför tv:n. Igår var vi hemma på middag hos Agnes mormor och morfar och blev bjudna på riktig husmanskost, kött sås och potatis med vinbärsgele. Det satt fint efter en dags träning.
Där hemma hittade jag också massor av gulliga bilder på Agnes som liten! Måste bara dela med mig av detta lilla busfrö, även om jag kommer få ta konsekvenserna på tåget sen... ;)
Nu ska vi äta lunch och varva ner från en träningshelg och istället börja ladda batterierna för ikväll! Lördag i Stockholm är aldrig fel :) Musik kommer definitivt spelas på tåget, sen är vi redo att köra ur spår... Matilda du värmde väl upp igår, ikväll är hela styrkan samlad och inget kan gå fel.
Kram Alice

Nu har vi åkt vår sista skidtur här och de...

img_1288 (MMS)

Nu har vi åkt vår sista skidtur här och det är nu dags att börja packa och snart bege oss mot vårt saknade Stockholm!


peace

Imorse när alarmet ringde möttes vi av snökaos utanför fönstret! Snön fullkomligt vällde ner och våra tankar om skidåkning efter frukost fick planeras om... Istället sov vi vidare och gjorde sedan en lång härlig frukost. Efter frukosten snöade det fortare och gårdagens skidspår var ett minne blott! Vi bestämde oss för att ta oss ut och gå en långpromenad istället. 1 mil senare var vi framme hos Agnes mormor och morfar. Där vi fick vi höra att de kört upp nya längdspår, vad glada vi blev! Vi åkte genast hem igen och bytte om till träningskläder. Vi åkte en slinga i skogen och värmdes av kvällssolen, helt underbart! Vi båda har träningsvärk från igår och det kändes när vi åkte kan vi lova. Men det känns som om vi börjar få in tekniken nu.

Efter både långpromenad och skidåkning pustade vi ut i bastun! Kunde inte varit skönare än att sitta där och mjuka upp våra stela kroppar ;) Så nu är vi redo för ett eller två pass imorgon med :D
Nu, nyduschade och härliga ska vi bege oss till Agnes mormor&morfar igen för att äta middag och fika på cheescake. Belöning är ju viktigt när man tränar :)
XOXO från en helt underbar dag här i Dalarna

Ledig dag

Vaknade 8 idag utvilad efter en dag i backen! Tog en långfrukost med gröt och varma bär innan jag stack iväg till gymmet. Där blev det 5 km löpning + rodd som blivit min nya favorit! Känner att jag måste bygga upp mina armmuskler inför tjejvasan och rodden är en perfekt uppvärmning innan man kör armstyrka! Efter träningen blev det en tripp till Naked juice bar, godaste tomatsoppan hade dem!

Sen tänkte jag tipsa om två bloggar som gör mig motiverad till att träna och som är det enda två träningsbloggar som jag följer, annars brukar det bara bli att jag kollar runt lite på olika bloggar. Den ena är klassikerbloggen som både jag (Matilda), Agnes och Alice blivit sjukt inspirerad av. Det var efter jag läst ett inlägg skrivit i klassikerbloggen som jag insåg att jag borde våga mig på att springa oftare och nu på bara några månader har jag gått från att vara den som HATADE att springa ute till att älska det, min kondition har blivit så sjukt mycket bättre så tack tack tack så mycket katta och mina för era inlägg!

En annan blogg är idawargs. Förutom att träna på Sats och åka längd dansar jag två gånger i veckan! Jag har därför alltid svårt med vad jag ska äta innan och efter dansen och denna blogg har gjort att jag fått lite koll på mina matvanor. Dessutom är Ida en sjukt duktig dansare som gör att jag vill gå och dansa varje gång jag läser hennes blogg!

Det var allt från mig, nu väntar duschen.




sjukt goda juicer och smoothie



Fame - I'm gonna live forever!

Efter en lång dag fylld med skidåkning ligger vi nu i sängen för att ladda batterierna inför imorgon! Idag blev det nästan 1,5 mil, 5,6 km på förmiddagen och drygt 9 km på eftermiddagen, det kommer nog kännas imorgon kan jag lova!

Efter en dusch kände vi oss fräscha igen och tog då en promenad till min mormor och morfar där det bjöds på semlor, satt riktigt fint må jag säga. Sen blev det middagshandling på Hemköp för att sedan bege oss hem och laga middag samtidigt som det bjöds på afterski här i Grånäs ;). Duktiga som vi är lyckades vi tajma middagen precis lagom till halv åtta hos mig! Det blev risoni med pesto, hallomi, paprika, majs och parmaskinka, supergott! Till efterrätt värmde vi hallon och åt vaniljglass till! Kvällen till ära satte vi på filmen Fame, en besvikelse faktiskt de var inte alls som vi hade tänkt oss.
Nej nu ska vi bege oss till lurbo så att vi orkar med ytligare 1,5 mil imorgon - tjejvasan here we come!
Träffade på några hästar, inte varje dag man gör det!
xoxo Agnes och Alice

Romme Alpin (Matilda)

Klockan 7 imorse gick bussen från Östra Real så jag och frida möttes nybrogatan och knatade iväg med skidor och pjäxor. Det var bra backar och vädret bra till och från! Jag lyckades ramla av sittliften en gång men annars gick det super. Så sjukt glad för mina nya twintips skidor jag fick förra året för det är så stor skillnad från mina gamla, mycket roligare att åka!

Imorn är jag ledig vilket är sjukt skönt, ska sova, dansa och äta lunch med tjejerna! Såg Alice och Agnes inlägg här under och blev lite avundsjuk på dem som får åka längd hela dagarna, ni verkar ha det så sjukt skönt tjejer!


Frida i sitt supersnygga skidställ!


Snowboardåkaren cissi


1:a åket!

Hej hopp ifrån residence Grånäs :)

Nu har vi precis kommit in efter vårt första åk här i Dalarna. Vi åkte en slinga i skogen på 5.5 kilometer. Det är precis lagom kallt ute och vi frös ingenting, snarare blev vi för varma. Åkningen gick bra fast vi har konstaterat att vi måste valla våra skidor eftersom de är bakhala och det blir svårt i uppförsbackarna. Men o andra sidan blir det mer träning för armar/axlar/rygg ;)
På vår åktur mötte vi endast 1 person och vi slogs av tystnaden i skogen, hemma när vi har åkt i stockholm har spåren varit fulla med människor men nu kunde man åka i sitt eget tempo utan att känna sig stressad.
Nu sitter vi i soffan och äter lunch: Sparrissoppa och hembakat bröd. Perfekt upplandning inför nästa pass som vi ska ut på efter lunch! Längtar redan.
Kram kram från oss A^2

En resa norrut

Igår kl 1645 gick tåget från Cetralen som har tagit oss till Grånäs, ett litet litet ställe en mil från Vansbro i Dalarna. Här ska jag och Alice stanna till på lördag för att åka längdskidor och bara ta det lugnt, ska bli så skönt! När vi kom hit igår hade min mormor och morfar ställt ner lite basmat och även gjort pannkakor som satt som en smäck tillsammans med filmen Flashdance som vi kollade på, blev en riktig myskväll med andra ord.

Nu har vi precis avnjutit en god frukost och är nu laddade för lite skidåkning! Nu på förmiddagen tänkte vi åka lite i skogen som ligger precis utanför stugan - perfekt!
Var beredd på ett flertal bilder under denna vistelse!!
Kram Agnes och Alice

Såhär såg det ut hemma  hos mig inatt när ...

img_2290 (MMS)

Såhär såg det ut hemma  hos mig inatt när jag packade... Förlåt Paula :P Nu är allt med och jag och Agnes laddar för vårt "träningsläger" i norr! Se upp i spåret för här kommer stockholmskorna farandes ;) (OBS: i likadana rosa jackor) så ni kan inte missa oss. Men först ska vi skriva ett prov, så inte ropa Hej än... Kram på er /Alice


Dille på springa!

Nu sitter jag här vid  datorn igen haha.. men är så trött på att plugga bokföring och tror faktiskt det har satt sig nu så att jag kan lyckas hyffsat på provet imorn! Har egentligen en franska läxa och en naturkunskaps uppgift men franskan kan jag nog göra på morgonen och naturkunskapen är ganska lugn också.

Blev iaf en springrunda idag så känns skönt att man kom ut lite! Skulle till gymmet från början med Frida men pga min jävliga nackspärr från igår så skulle jag ta en PW vilket slutade i en härlig springrunda istället!

Helt sjukt att jag hatade och då menar jag verkligen HATADE att springa ute när jag gick på hanboll vilket jag gjorde i 10 år innan jag slutade i somras och blev SATSare. Jag kunde knappt springa 3km utan att jag blev så uttråkad att jag inte visste vad jag skulle göra! På planen kunde jag spela en hel match men springa ute, nej det gick bara inte! Nu har jag börjar uppskatta springningen och jag ska försöka komma upp i en mil minst 2ggr/veckan när våren kommer.



Denna runda blev det idag + 50 utfall nere vid entreen (städaren i huset skrattade lite åt mig när jag gjorde det haha) + egna övningar! Självklart pumpades Swedish House Mafia hela vägen!


Plugg

Efter mitt danspass igår har jag största nackspärren, fyfan! Vi dansar en mycket snabb dans till låten bay it, use it, break it, fix it etc. fyfan vad trött man blir! Idag har jag (Matilda) bara varit hemma och pluggat, fy så tråkigt.. Paulina och Cissi kom förbi, då blev det roligare men nu sitter jag här med böckerna och datorn igen och väljer som vanligt datorn framför plugget.. Tror jag ska ladda min iPod sticka ut på en springrunda och sen gömma datorn under sängen så jag kan få lite mer plugg gjort! Ingen uppdatering från mig på ett tag alltså!

RSS 2.0